ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Unde se anunta concedierea individuala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca o societate din motive financiare vrea sa desfiinte un post, trebuie sa anunte acest lucru la Inspectoratul Teritorial de Munca, Agentia de Somaj? Care sunt mai exact pasii. ? Stiu ca se intocmeste un preaviz de concediere individuala pentru salariatul respectiv in care se specifica perioada de preaviz , art. din Codul Muncii si data incetarii contractului de munca. Va multumesc.

Adaugata in: Somaj
Luminita Matei
 User  Luminita Matei
a intrebat la 15 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Ian. 2014
Incetarea raportului de munca ar trebui transmisa catre ITM in ziua incetarii sau in ziua lucratoare imediat urmatoare, chiar si in ultima zi de lucru poate fi transmisa incetarea contractului. Acest lucru va ajuta sa evitati o sanctiune in partea ITM pentru nerespectarea termenelor de operarea in Revisal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Ian. 2014
Nu se intocmeste un preaviz ci o notificare de concediere care contine si perioada de preaviz acordata salariatului, ce nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare. In contractul de munca al salariatului ar trebui sa apara trecuta perioada de preaviz acordata in astfel de situatii (concediere pe motive ce nu ii pot fi imputate salariatului).

Tot in notificare ar trebui sa apara si motivele dispunerii concedierii. Dupa expirarea perioadei de preaviz ii intocmiti decizie de concediere in temeiul art. 65 (1) din Codul muncii republicat si operati incetarea in Revisal. Pasul urmator este generarea registrului salariatului cu modificarea aparuta si transmiterea lui catre ITM.

Nu se anunta AJOFM intr-un astfel de caz, numai in situatia vacantarii postului trebuie informata agentia fortelor de munca de catre angajator, dar nu si in cazul desfiintarii lui.

Atat notificarea, cat si decizia de concediere se inmaneaza salariatului, in original, iar acesta va semna pentru primirea lor.

Data incetarii raportului de munca este cea imediat urmatoare ultimei zile de preaviz, nu coincide cu ultima zi de contract. Este ziua din care salariatul poate beneficia de somaj daca indeplineste conditiile legale de acordare a lui.




Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu G Stancu violeta Georgescu Marius Ion adriana iancu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024