ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am lucrat la o banca timp de 6 luni dupa care la expirarea contractului am renuntat din cauza stresului si conditiilor oferite de acel post, intrebarea mea este daca pot plati din urma sau de acum inainte pentru cartea de munca pt a putea continua vechimea pana la gasirea unui nou loc de ma munca? Sunt in cautare de loc de munca de 4 luni si inca nu am gasit nimic. Unde ma pot adresa pentru mai multe informatii? Sau cum se poate face? Precizez ca buletinul meu este de Constanta dar locuiesc in Bucuresti de 7 ani - nu stiu daca asta conteaza f mult. Sper ca ma veti putea ajuta.

O zi buna.
Va multumesc.


Adaugata in: Angajare Angajare???
Aura Ionescu
 User  Aura Ionescu
a intrebat la 03 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2012
Daca aveti minim 12 luni lucrata in ultimele 24 puteti sa depuneti dosarul pentru somaj. Somajul reprezinta perioada contributiva pentru pensii si puteti beneficia de concediu medical pe durata somajului, daca veti avea nevoie. El va fi platit de FNUASS.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2012
Carti de munca nu mai exista inca din 2011. Puteti sa incheiati contract direct cu Casa de pensii pentru a plati contributia direct la ei, iar in privinta contributiei la sanatate sunteti oricum obligata sa platiti contributia individuala de 5,5% (calculata la salariul minim pe economie). O alta varianta care v-ar putea ajuta pentru contributia la sanatate ar fi sa va treceti in intretinerea sotului, daca sunteti casatorita. Daca nu trebuie sa platiti dvs contributia. Din pacate asa prevede legea reformei in sanatate. Somajul nu aveti cum sa il platiti daca nu sunteti incadrata cu un contract in baza caruia sa ralizati venituri profesionale impozaile si pentru care sa vi de plateasca somaj.

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Gratiela Petrescu George Andreescu Viviana Serni Ioana Popa adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024