ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Studii pentru cariera in resurse umane


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am finalizat specializarea finante-banci licenta si sunt in prezent in anul I de master la "Banci si piete de capital". De asemenea, am un curs de "Manager resurse umane" finalizat cu diploma CNFPA.
Pentru o cariera in resurse umane ar mai trebui sa am si alte studii facultate de psihologie sau un master pe resurse umane?

Multumesc!

Ana Ana
 User  Ana Ana
a intrebat la 09 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ana Ana la 09 Apr. 2012
HG 500/2011 se refera la procedura de completare si transmitere a Revisal - Rrgistrul de evidenta a salariatilor. In cuprinsul acestei hotarari nu exista mentioanta obligativitatea de a detine atestatul de Inspector pentru completarea si transmiterea Revisal. Insa pentru ocuparea unui post de inspector resurse umane, dat fiind faptul ca vorbim de acitivati foarte specifice precum intocmire si eliberare documente resurse umane, contracte de munca, mentinerea contactului cu institutiile statului, cunostinte de legislatia muncii si salarizare, dar si in baza codului ocupational, este solicitata detinerea acestui certificat. Mai mult, in ultimul timp, pentru o persoana incadrata pe pozitia de inspector resurse umane, daca aceasta urmeza sa se ocupe si de activitatea de salarizare, calculare si pontare, poate exista o solicitare din partea angajatorilor si pentru un certifica de inspector salarizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Ana
 User Ana Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Apr. 2012
Imi puteti spune va rog in care act normativ este prevazuta obligativitatea de a detine atestat de inspector? Din cate stiu se mentiona obligativitatea in proiectul HG 500/2011, dar nu si in varianta finala.

Multumesc anticipat pentru raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2012
Faceti si un mic studiu de piata, studiind anunturile de joburi din domeniul resurselor umane si vedeti si cam ce solicita angajatorii in materie de studii. Este un punct bun de plecare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2012
In general angajatorul este cel care solicita un anumit nivel de studii pentru a intra in domeniul Resurselor umane. Pentru incadrarea pe un post de Inspector resurse umane da, este necesara detinerea unei diplome in acest sens, a certificatului de Inspector.

Nu este obligatoriu sa aveti studii in domeniul resurselor umane, tendinta pietei la ora actuala este de a incadra oamenii care sunt foarte buni in ceea ce fac, care usor - usor au devenit specialisti in domeniul lor de activitate sau, la pol opus, acei asa-numiti generalisti care au la baza si ceva studii in domeniu sau care se afla in curs de urmare a unor astfel de studii. Va recomand sa incercati sa intrati in domeniu prin accesarea unor programe precum Internship sau chiar scurte programe de voluntariat. Astfel va veti familiariza cu domeniul si daca veti alege sa va construiti o carierea in RU o astfel de abordare va va ajuta sa alegeti directia spre care sa mergeti, acea ramura din RU pe care sa va specializati. In functie de aceasta decizie veti alege mult mai usor si forma de aprofundare teoretica a domeniului.

Alte intrebari despre Cariera si performanta

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Radu Anton G Stancu George Andreescu adriana iancu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024