ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de Munca temporara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,am un contract de munca temporara si as dorii sa va intreb daca : se pot acorda zilele de concediu in fiecare luna cele aferente lunii respective fara a fi semnat vreo programare de concediu si fara a dorii eu acest lucru ?Contractele de munca se reinoiesc din luna in luna?Cand nu suntem chemati la serviciu(nu din cauza noastra) ne trece fara plata daca avem mai multe zile nelucrate si depasesc zilele de concediu pe acea luna.Zilele lucrate in week-end nu sunt platite dublu decat daca avem toata luna lucrata.Spre exemplu daca intr-o luna avem nelucrate 5 zile si nu avem nici zile din concediu de odihna,daca lucram 4 week-end-uri ni se trec 4 zile normale recuperate si ramane 1 zi fara plata.Salariul este cel minim pe economie si ni se mai da diurna doar pe zilele lucrate.In rest suntem trecuti in fara plata daca nu avem din concediu de odihna.Este legal asa?Multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Mihai Ciocoiu
 User  Mihai Ciocoiu
a intrebat la 19 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2015
Concediul de odihna se poate acorda doar in baza unei cereri facuta de angajat si aprobata de angajator.
Salariatul temporar este conform Codul muncii ca persoana care are un contract de munca temporara incheiat cu un agent de munca temporara si care poate fi pus la dispozitia unui utilizator, persoana fizica sau juridica.
Pe durata misiunii de munca temporara (perioada in care salariatul temporar este pus la dispozitia utilizatorului pentru a executa sarcini precise cu caracter provizoriu), angajatul temporar este remunerat de agentul de munca temporara.
Misiunea poate fi prelungita in conditiile prevazute in contractul de munca temporara sau asa cum se prevede intr-un act aditional la acest contract.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024