ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare plata indemnizatie somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La viza lunara din luna mai, sotiei mele i s-a incetat indemnizatia de somaj in baza art 44 lit a ,pe motiv ca in luna noiembrie 2014,a figurat angajata la o societate cu contract de munca timp de o zi.
fac precizarea ca sotia mea in cautarea unui loc de munca a fost la mai multe societati inclusiv la firma respectiva dar nu a semnat nici un contract de munca sau alt act .Prin urmare nu avea cum sa figureze cu contract de munca .Se ridica intrebarea ce e de facut intr-o asemenea situatie ,pentru ca i s-a incetat somajul plus ca trebue sa restitue bani pe 4 luni .Decizia are drept de contestatie la instanta judecatoreasca in 30 de zile ,asta insa pentru omul de rand inseamna bani si timp pierdut .
va multumesc pentru raspuns

Adaugata in: Contract de munca
Florin Badea
 User  Florin Badea
a intrebat la 18 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2015
Pentru ca un contract individual de munca sa fie incheiat in mod legal este necesar ca vointa ambelor parti sa fie exprimata in mod neechivoc si in deplina cunostinta de cauza. In Revisal poate fi inregistrat doar un contract individual de munca care indeplineste toate conditiile cerute de lege, respectiv cuprinde acordul de vointa al partilor manifestat prin semnarea contractului de ambele parti.
Prin urmare alta solutie nu exista, decat actiunea in instanta.
Cererile privind litigiile de munca, sunt scutite de taxa de timbru si timbru judiciar, cererile privind conflictele de munca se judeca in regim de urgenta si sarcina probei revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024