ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Restante salarizare si trimitere personal acasa fara motivare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: Lucrez la o firma cu sediul in Targu Mures si cu punctul de lucru in Bucuresti. Deoarece la punctul de lucru lucrarile au stagnat, patronul, a anuntat angajatii sa stea acasa o perioada cat nu este nimic de lucru, sau a impus ca cei ce mai au zile de concediu de odihna sa si le ia acum. Salariul nu s-a mai platit din Martie, spunandu-se ca nu sunt bani, desi de la aceasta lucrare, pana nu a mai fi de munca, s-au incasat lunar. Astefel ne-am trezit angajatii ca nu mai avem de munca, salariile sunt neplatite, iar la sediul firmei de la Mures nu mai raspunde nimeni la telefon. Cum ar trebui sa procedez in situatia asta? 2 angajati care nu au primit salariile din Ianuarie, au depus acum vreo luna plangere la ITM, firma a fost amendata, insa banii tot nu si i-au vazut. Iar de stat acasa, mi-e frica pentru ca neavand o hartie oficiala care sa imi ceara asta, sa nu ma trezesc ca patronul ma da afara pentru neprezentare la munca, desi noi la acest punct de lucru nu mai avem ce lucra.
Cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc

Adaugata in: Contract de munca
Ciprian Aluculesei
 User  Ciprian Aluculesei
a intrebat la 03 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2014
Procedati corect, in primtul rand prin faptul ca nu stati acasa cat timp nu s-a dispus acest lucru printr-o decizie a angajatorului de intrerupere a activiatii, nu exista cerere de CFP si nici pentru acordarea CO, pe care nu are dreptul angajatorul sa va impuna cand sa il luati. Angajatorul ar putea, intr-adevar, daca nu va mai prezentati la lucru in fara vreun document scris care sa sustina absenta, sa va sanctioneze disciplinar, chiar sa ajunga la o desfacere disciplinara a contractului ca urmare a absentarii.

Singura solutie in cazul sumelor de natura salariala neprimite la timp si conform contractului de munca este sa actionati angajatorul in instanta de judecata. Aveti acest drept prin lege. Dreptul de actiune se prescrie in 3 ani de la data datoriei. Puteti, in instanta, sa mergeti si sa cereti chiar declararea in insolventa a angajatorului, impreuna cu cererea acestor drepturi restante si a unor eventuale daune.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024