ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Tratamentul aplicat salariatilor in cazul unei microintreprnderi cu activitatea suspendata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In cazul unei SRL(microintreprindere) care se declara inactiva pe o perioada de 3 ani,cum se procedeaza cu salariatii:
- in revisal ,cu ce art. se inchide CM
-salariatii au drept la somaj;

Va multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Costica Onisoru
 User  Costica Onisoru
a intrebat la 08 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2013
Puteti recurge la desfiintarea posturilor, in temeiul art. 65 din Codul muncii republicat. In functie de numarul de salariati concediati stabiliti daca este sau nu concediere colectiva, asa cum este ea definita in Cod, la art. 68, tinand cont insa si de articolele urmatoare din lege (69 - 74). Pentru acest tip de concediere, pe motiv neimputabil salariatului, acordati in mod obligatoriu preavizul de minim 20 de zile lucrataore, incetarea raportului de munca avand loc dupa expirarea perioadei.

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

Art. 68
(1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de:
a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati;
b) cel putin 10% din salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 100 de salariati, dar mai putin de 300 de salariati;
c) cel putin 30 de salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 300 de salariati.
(2) La stabilirea numarului efectiv de salariati concediati colectiv, potrivit alin. (1), se iau in calcul si acei salariati carora le-au incetat contractele individuale de munca din initiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fara legatura cu persoana salariatului, cu conditia existentei a cel putin 5 concedieri.

Salariatii concediati astfel au dreptul la indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni anaterioare depunerii cererii au realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni, cf. Legii 76/2002 actualizate. Dosarul pentru somaj se depune in 10 zile de la data incetarii sau in maxim 12 luni de la incetare. In prima situatie indemnizatia se va acorda de la data incetarii, in al doilea caz de la data depunerii solicitarii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024