ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

grupa de munca inainte de 1990


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


am lucrat din ani 1975-1989 ca filatoare si bobinatoare iar grupa a doua de munca nu mi sa trecut in cartea de munca si nici in arhiva nu se gaseste, de unde dovedesc ca am lucrat in grupa a doua?

Adaugata in: Pensii Cartea de munca
Carmen Niculae
 User  Carmen Niculae
a intrebat la 20 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului carmen niculae la 22 Mai. 2015
Incadrarea in grupa se face prin adeverinta, in cartea de munca nu o sa apara grupa de munca iar la ora actuala oricum nu se mai poate completa nimic in aceste documente pentru ca ele sunt inchise de la 1 ianuarie 2011.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Carmen Niculae
 User Carmen Niculae
a raspuns userului adriana iancu la 21 Mai. 2015
buna ziua .inteprinderea textila AURORA unde am lucrat s-a desfiintat ,am facut o cerere la arhiva din orasu Mihailesti ,jud Giurgiu unde s-a depus dosarele salariatiilor ,dar mi s-a dat doar orele lucrate de noapte ,spunandu-mi telefonic ca, grupa a 2 a nu se trecea in cartea de munca inainte de ani 1990 cu toate ca exista o lista a profesiilor care intra automat in grupa a 2a de munca,intre care si meseria de filatoare ,bobinatoare etc ,si daca vreau sa obtin aceasta grupa a2 a sa dau casa de pensii in judecata,cu toate ca nu a auzit pe nimeni sa castige.in acest caz ,ce mai pot face?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2015
Unul dintre documentele obligatorii conform caruia se elibereaza adeverinta de incadrare in grupa superioara de munca este actul administrativ emis de unitate pentru nominalizarea persoanei respective in grupa superioara de munca (proces-verbal, decizie, tabel, dispoziţie etc.). Nominalizarea persoanelor care se incadreaza în grupele I si II de munca trebuia sa se faca de catre conducerea unitatilor impreuna cu sindicatele libere din unitati.
Pentru dovedirea perioadelor lucrate in conditii grele sau deosebite de munca, documentul de baza este, totusi, carnetul de munca, in care inscrierile legale aferente ar fi trebuit efectuate succesiv, pe masura derularii activitatii.
Parerea mea este ca, tot la arhiva trebuie sa cautati actele contabile initiale : state de plata, pontaje, avize legale de acordare a grupei de munca, plata diferentiata a contributiei de asigurari sociale etc.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024