ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensia anticipata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. La 08/05/2014 cand implinesc virsta de 59 ani si 6 luni voi iesi la pensie prin reducerea cu 5 ani si 6 luni a varstei standar deoarece am lucrat pina in 2001 24 ani si 8 luni in Gr I de munca .
Intrebare:Pot iesi la pensie anticipat sau anticipat partial.Vechimea in munca este peste 35 ani cotizati.
La cei cu reducerea varstei standard daca vor pensie anticipata se scade 5 ani din varsta standard sau din varsta la care s-a aplicat reducera. Multumesc.

Adaugata in: Pensii
Leonardo Pirvu
 User  Leonardo Pirvu
a intrebat la 04 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2012
Da, va puteti pensiona anticipat, dat fiind faptul ca indepliniti conditiile stagiului minim de cotizare asa cum este prevazut de legea 263/2010.
Art. 62. ??? 1 Pensia anticipat?? se cuvine, cu cel mult 5 ani ??naintea ??mplinirii v??rstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel pu??in 8 ani mai mare dec??t stagiul complet de cotizare prev??zut de prezenta lege.
Art. 53. ??? 1 V??rsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru b??rba??i ??i 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei v??rste se realizeaz?? prin cre??terea v??rstelor standard de pensionare, conform e??alon??rii prev??zute ??n anexa nr. 5.
2 Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, at??t pentru femei, c??t ??i pentru b??rba??i. Atingerea acestui stagiu se realizeaz?? prin cre??terea stagiului minim de cotizare, conform e??alon??rii prev??zute ??n anexa nr. 5.
3 Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, at??t pentru femei, c??t ??i pentru b??rba??i. Atingerea acestui stagiu se realizeaz?? prin cre??terea stagiului complet de cotizare, conform e??alon??rii prev??zute ??n anexa nr. 5.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024