ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionari pe posturi pe perioade nedeterminate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am o mare nelamurire. Sunt angajata pe post pe perioada determinata de 4 ani si 8 luni, ca si cadru didactic auxiliar, La aceasta scoala avem multi pensionari care activeaza si cu pensie si cu salariu (de multi ani de zile), pe posturi de cadre didactice auxiliare dar pe perioade nedeterminate. Este legal sau mi se face o nedreptate? Am 29 de ani si doresc sa stau intr-un bloc ANL dar nu este posibil din cauza ca sunt pe perioada determinata. La fel si cu creditele... Ce ma sfatuiti sa fac? Cu multa stima si respect, Alisia L.

Laesi Alisia
 User  Laesi Alisia
a intrebat la 28 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Sep. 2015
Pensionarii care pot cumula pensia cu salariul incheie contract individual de munca pe durata nedeterminata (art 12 alin 1 din Codul muncii), prin exceptie contractul individual de munca se poate incheia si pe durata determinata in conditiile expres prevazute de art 83 din Codul muncii.
Prin urmare, pensionarul poate sa incheie un contract individual de munca pe perioada determinata dat fiind calitatea lui de pensionar dar si pe perioada nedeterminata, in functie de dorinta angajatorului
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Sep. 2015
Ocuparea posturilor in invatamantul preuniversitar este reglementata de Legea 1/2011:
Art. 88. - (1) Personalul din invatamantul preuniversitar este format din personal didactic, personal didactic auxiliar si personal administrativ sau nedidactic.
(2) in invatamantul preuniversitar poate functiona personal didactic asociat.
(3) Personalul didactic auxiliar este definit conform prevederilor prezentei legi.
(4) Personalul administrativ isi desfasoara activitatea in baza Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 89. - in invatamantul preuniversitar de stat si particular, posturile didactice vacante si rezervate se ocupa prin concurs organizat la nivelul unitatii de invatamant cu personalitate juridica, conform unei metodologii-cadru elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Art. 90. - (1) Concursurile pentru ocuparea posturilor didactice au caracter deschis. La concurs se poate prezenta orice persoana care indeplineste conditiile prevazute de legislatia in vigoare.
(2) Angajarea personalului didactic in unitatile de invatamant cu personalitate juridica se face prin incheierea contractului individual de munca de catre directorul unitatii, cu aprobarea consiliului de administratie.
Art. 91. - (1) Organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a posturilor didactice auxiliare si administrative dintr-o unitate de invatamant sunt coordonate de director. Consiliul de administratie al unitatii de invatamant aproba comisiile de concurs si valideaza rezultatele concursului.
(2) Angajarea prin incheierea contractului individual de munca a personalului didactic auxiliar si administrativ in unitatile de invatamant cu personalitate juridica se face de catre directorul unitatii, cu aprobarea consiliului de administratie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laesi Alisia
 User Laesi Alisia
a raspuns userului georgeta ganea la 07 Sep. 2015
Din pacate sunt pe post de pedagog scolar, deci nu poate fi vorba de titularizare ca la profesori/invatatori/educatori. M-am mai informat si eu din Codul Muncii si am inteles ca nu e neaparat ca pensionarii sa fie angajati pe perioada determinata. Dar mie mi se pare penibil ca noi tinerii sa fim pe perioada determinata, cand avem nevoie de credite, si pensionarii care nu au varsta ptr credite, sa fie pe posturi pe perioade nedeterminate. M-am gandit sa dau in judecata scoala ptr ca sunt privata si limitata din acest punct de vedere. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat! Alisia L.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Aug. 2015
Doar daca nu sunteti titular pe post ar trebui sa fitui angajata pe perioada determinata.In ce priveste pensionarii in codul muncii se stipuleaxza clar ca pensionarii se opot angaja numai pe perioada determinata de timp aer 83 litera g
Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
;;
;;;
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;

Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart adriana iancu Viviana Serni violeta Georgescu Gratiela Petrescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024