ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

perioada adeverinta vechime grupa a II a gresita


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati, sunt disperata, acum cateva luni am lucrat la o firma ce a preluat arhiva angajatilor ce au lucrat la SMA , eu am eliberat adeverinte fara sa am habar cum se completeaza, mi-a aratat ceva fosta colega dar pana la faptul in sine totul se schimba.Au venit oameni sa le eliberez adeverinte de vechime cu grupa a II de munca, iar eu am eliberat doar de pe carnetul dansilor de munca, adica practic am copiat perioada lucrata de pe carnet in adeverinta, dar unui om am gresit si i-am pus cu 3 luni mai putin pe acea adeverinta, dar in carnetul de munca scrie cat a lucrat, intrebarea mea este la casa de pensii ii vor lua in considerare adeverinta mea si ii vor taia cele 3 luni, sau se vor lua dupa carnetul de munca? (perioada la care fac referire este 1975-1980), iar daca da ce pot face sa o anulez, desi omul se afla in alt judet foarte departe si nu stiu daca si-a dus dosarul la casa de pensii de care provine.Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Pensii 3 luni in minus
Iona Popescu
 User  Iona Popescu
a intrebat la 03 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iona Popescu
 User Iona Popescu
a raspuns userului georgeta ganea la 04 Nov. 2015
Va multumesc din suflet, acum m-am linistit.
La societatea respectiva a lucrat din 1973 pana in 1977, cu perioada de armata cu tot.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2015
Daca are sub 6 ani de munca in grupa a IIa de munca oricum nu-l ajuta la reducerea varstei de pensionare, iar sporul de grupa la calculul pensiei se calculeaza daca are cel putin 5 ani lucrati in conditii de grupa.La depunerea dosarului de pensionare de catre respectiva persoana se va face confruntarea adeverintei cu ceea ce era inscris in carnetul de munca si dat fiind ca este o perioada anterioara anului 1990 cand s-au acordat grupe de munca retroactiv pe baza ordinelor adoptate la acea vreme in mod normal trebuie sa-i ia in considerare ce este scris in carnetul de munca
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iona Popescu
 User Iona Popescu
a raspuns userului adriana iancu la 04 Nov. 2015
Buna ziua, dar in ce consta aceasta grupa? are ca avantaj iesirea la pensie mai inainte? sau si la vechime se adauga ceva? Adica vechimea ii va fi luata in considerare cea din carnetul de munca indiferent de grupa?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2015
In vederea luarii in calcul a grupei superioare de munca, un asigurat sau pensionar trebuie sa prezinte casei teritoriale de pensii unde se afla dosarul de pensie, o adeverinta eliberata de unitatea la care a lucrat, care sa ateste ca a desfasurat activitatea in grupa superioara de munca cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
Modelul de adeverinta, si informatii privind modul de eliberare a acestora, se regasesc Ordinul ministrului muncii, familiei Å??i egalitÄ??Å£ii de Å??anse nr. 590/2008.
Conform acestui act normativ, unul dintre documentele obligatorii conform caruia se elibereaza adeverinta de incadrare in grupa superioara de munca este actul administrativ emis de unitate pentru nominalizarea persoanei respective in grupa superioara de munca (proces-verbal, decizie, tabel, dispozitie etc.). Nominalizarea persoanelor care se incadreaza in grupele I si II de munca trebuia sa se faca de catre conducerea unitatilor impreuna cu sindicatele libere din unitati.
Totusi, pentru dovedirea perioadelor lucrate in conditii grele sau deosebite de munca, documentul de baza este carnetul de munca, in care inscrierile legale aferente ar fi trebuit efectuate succesiv, pe masura derularii activitatii.
Acestea fiind spuse, imi este imposibil sa va spun ce decizie vor lua functionarii de la Casa de pensii.



Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024