ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Neplata preaviz dupa cic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa 2 cic, adica am avut 2 concedii unul dupa altul, s-a desfiintat postul. Mi-a dat preaviz, dar ca sa intru in somaj m-a amenintat ca nu imi da toate actele semnate respectiv lichidare, anexa cu contributii doar daca semnez statul de plata pentru preaviz. Eu nu am mers la serviciu in preaviz, nu a vrut patronul, nu avea loc de munca. Mi-am facut actele de somaj, am semnat stat de plata pe luna oct. 2013, dar nu am luat niciun ban. Cum pot sa imi recuperez banii urmand sa mai semnez un stat de plata pe o zi din luna noiembrie 2013? Va multumesc!

Adaugata in: Somaj Peaviz neplatit
Daniela Balan Daniela
 User  Daniela Balan Daniela
a intrebat la 10 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului daniela balan daniela la 12 Dec. 2013
Inteleg ca aveti functie de gestionar si un contract de garantie. Aceste sume se recupereaza dupa incetarea raportului de munca, dvs mergei sa le ridicati cu carnetul de garantie.

Referitor la recuperarea banilor, din pacate numai prin instanta puteti. Cat timp angajatorul incalca legea nu va avea in niciun caz castig de cauza. Iar daca nu ati primit salariul si eu v-ar sugera sa nu semnati un sat de plata care sa contrazica ulterior realitatea. Semnarea lui ar insemna ca ati confirmat primirea banilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Balan Daniela
 User Daniela Balan Daniela
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Dec. 2013
Va multumesc pentru raspuns, Postul meu s-a desfiintat si altele asemenea, au fost mai multe fete pe acelasi post ca al meu si ele sunt in somaj, eu m-am oferit sa fac si altceva, dar nu este alt post in firma.Eu imi doresc doar recuperarea banilor pe preaviz, mi s-a spus la telefon, ca nu am de luat bani ca mi s-au platit darile la stat pe perioada preavizului ,doar atat. Pentru altele as avea mult de umblat prin tribunal si bani, eu am copii mici, si de multe ori tot ei au castig de cauza,mutumesc. As putea sa nu le semnez ultimul stat de plata, acum pe luna noiembrie, pana imi da banii, mai am de luat si banii pe garantie opriti din salar, eu neavand probleme in gestiune niciodata, si de ce sa semnez ceva, statul de plaata ,bani pe care n u i-am luat .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2013
Banii cu titlu de drepturi salariale neacordate la timp se recupereaza prin actiune in instanta de judecata. Dreptul de actiune se prescrie in 3 ani de la data datoriei (data la care angajatorul ar fi trebuit sa plateasca aceste sume).

Referitor la concediere, personal tind sa cred ca este una cat se poate de abuziva. Conform legii, angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC, cu exceptia cazurilor in care ati beneficiat deja de aceasta protectie in temeiul aceluiasi act normativ, daca angajatorul se afla in reorganizare judiciara sau daca a intrat in procedura de faliment. Si cu atat mai mult cu cat inteleg ca recurge la amenintari, tind sa cred ca este una abuziva.

Decizia de incetare a CIM ati fi putut-o contesta in 45 de zile de la data comunicarii ei prin semnatura de primire. Daca termenul nu a fost inca depasit, mergeti la Tribunalul de care apartineti si depuneti contestatia. Puteti solicita anularea deciziei de concediere, impreuna cu reincadarea in munca si chiar plata unor daune rezultate din prejudiciul creat de angajator.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024