ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa incemnizatia de crstere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o nelamurire. In 10 mai 2014 fetita mea implineste 2 ani, periada in care imi expira CCC. Firma unde lucream inainte sa intru in CCC functioneaza inca, dar nu mai suntem in relatii foarte bune si nu cred ca si-ar dori nici ei sa mai merg inapoi, dearece le-am descoperit unele nereguli in firma, in fine. Datorita faptului ca in contractul meu de munca este trecuta perioada nedeterminata, ma pot intoarce la ei. Eu nu doresc dar eventual, pentru a nu-mi baga somajul, as putea sa intru in concediu medical? Si sa fiu platita? Daca nu se poate, trebuie sa ma concedieze ei ca sa pot beneficia de somanj, sau sa imi dau eu demisia? Din cate stiu nu ma pot concedia timp de 6 luni de la revenirea din CCC. Astept cu interes raspunsul dvs. O zi buna

Andreea Pop
 User  Andreea Pop
a intrebat la 02 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2013
Ca sa puteti intra in somaj e necesar ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs, altfel nu aveti cum. Chiar daca depuneti dosarul pentru somaj nu vi se va aproba cat timp exista un CIM activ in evidenta lor. Iar demisia nu va ajuta, este motiv imputabil dvs din perspectiva legii somajului si va anuleaza acest drept.

Este adevarat ca angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni de la revnirea definitiva din CIC, cu exceptia cazurilor in care angajatorul se confrunta cu o procedura de faliment sau reorganizare judiciara, cf OUG 111/2010. De asemenea, angajatorul nu poate dispune concedierea in timpul CIC cu exceptia falimentului, reorganizarii judiciare sau a dizolvarii in conditiile legii.

Puteti intra in concediu medical imediat dupa crestere copil dar aveti in vedere si faptul ca angajatorul poate verifica legitimitatea lui, legislatia in domeniu ii permite acest lucru (OUG 158/2005 cu normele de aplicare aprobate prin Ordinul 60/32/2006)

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024