ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Zi lucrata sambata cu respectarea legii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am citit forumul referitor la zilele lucrate sambata dar nu m-am lamurit.. Sa presupunem ca luna are 4 saptamani 160 ore lucratoare. O data pe luna este nevoie ca un salariat sa lucreze si o sambata. Pentru a respecta legea si a nu lucra 6 zile consecutiv trebuie ca salariatul sa primeasca pentru acea sambata lucrata 2 zile libere... asta inseamna ca salariatul va afectua doar 152 ore din luna normala de lucru. Va rog sa imi dati un exemplu concret ca un salariat sa poate lucra o sambata pe luna .. sa respect si regula la 5 zile lucrate 2 zile libere si sa aiba si luna intreaga lucrata. Va multumesc.

Adaugata in: Timp de munca
C. Ciprian
 User  C. Ciprian
a intrebat la 14 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
C. Ciprian
 User C. Ciprian
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Nov. 2014
Exact asta e problema .. salariatul primeste lunea imediat urmatoare liber.. si primeste si spor de 10% pentru munca in weekend. Deci zilele lucratoare din luna se respecta.. nu apar ore suplimentare .. dar nu se respecta regula cu cele 5 zile lucrate si doua zile pauza. La itm parereile sunt impartite .. unii inspectori accepta sambata lucrata si luni liber .. altii nu accepta.. chiar nu stiu cum sa fac pentru ca prin specificul muncii este nevoie ca prin rotatie un salariat sa lucreze o sambata pe luna..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Nov. 2014
Salariatul care lucreaza in zile de weekend primeste obligatoriu un spor la salariu, stabilit prin CCM sau CIM si ise asigura dreptul la repausul saptamanal, prin acordarea altor doua zile libere consecutive. Unii angajatori preactica acordarea zilelor de duminica si luni pentru munca efectuata sambata. Trebuie sa va puneti de acord si cu cei de la ITM, personal va recomand acest lucru, pentru ca nu toti inspectorii accepta acesta varianta. Cele doua zile consecutive ar trebui sa fie in cadrul aceleasi saptamani, in unele situatii se accepta si varianta pe care v-am precizat-o, iar norma de lucru se respecta.

Daca salariatul efectueaza numarul de ore lucratoare din luna + o sambata deja vorbim si de ore suplimentare care vor trebui compensate, insa nu se mai respecta dreptul la repausul saptamanal pentru acea saptamana cu 6 zile lucrate.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024