ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cand trebuie solicitat stimulentul de insertie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o fetita nascuta pe 13.11.2014. Am optat de la inceput pentru concediu crestere copil pana la varsta de 1 an, prezentandu-ma la serviciu la 11 luni, adica incepand cu data de 14.10.2015. Solicitand stimulentul de insertie, mi s-a spus ca nu mai pot beneficia de el, intrucat ar fi trebuit sa ma intorc anterior datei de 13. 10.2015. In conditiile in care sotul nu a solicitat efectuarea acelei luni pt a sta acasa cu copilul, nici indemnizatie de crestere si nici stimulent, de ce nu pot beneficia eu de stimulent? In fapt, nici in OUG 111/2010 nic in HG 52 cu modificarile si completarile ulterioare nu scrie ca trebuie sa te prezinti inainte de implinirea a 11 luni, ci scrie "persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de CCC si indenizatia lunara, obtin venituri supuse impozituli, inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, au dreptul la un stimulent de insertie pana la implinirea arstei de 2 ani a copilului"(Art. 7). Practic eu nu am efectuat toata perioada de concediu prevazuta in Art. 2, alin (1) a) din aceeasi OUG, iar sensul acordarii stimulentului este tocmai pentru aceia care nu stau cu copilul acasa si revin mai devreme la serviciu.
Multumesc!

Mihaela Trandafir
 User  Mihaela Trandafir
a intrebat la 19 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Oct. 2015
Pentru ca ati optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiati de stimulent de insertie daca realizati venituri impozabile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, sau 11 luni in cazul in care celalalt parinte intruneste conditiile de acordare a CCC.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024