ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Care sunt pasii pentru obtinerea suplimentului de insertie crestere copil-tata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Eu, in calitate de viitor tatic, sunt angajat cu carte de munca cu o vechime neintrerupta de 10 ani. Peste 3-4 luni sotia va naste. Sotia nu a avut servici in ultimele 12 luni. Care sunt pasi (step by step) pe care eu, in calitate de tata, trebuie sa-i fac pentru a obtine suplimetul de insertie pentru cresterea copilului, daca este obligatoriu sa intru in concediu sau nu, unde trebuie sa depun actele, ce acte tb sa depun, este vreo valoare maxima a salariului pe care nu trebuie sa-l depasesc pentru a primi acest supliment de insertie? Toate aceste pentru a primi suplimentul in calitate de tata, subliniez in calitate de tata.

Marius Ivascu
 User  Marius Ivascu
a intrebat la 15 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2015
Depinde si de alti factori. Daca sotia nu indeplineste conditiile pentru acordare concediului de maternitate obligatoriu, cele 42 de zile pentru lauzie, atunci intrati intr-o categorie speciala de beneficiari, putand beneficia de stimulentul de insertie imediat dupa nasterea copilului.

Dosarul il depuneti la Primaria de care apartineti iar documentele necesare le regasiti pe site-ul DGASPC - http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Stimuentul de insertie este acordat in suma fixa (500 lei / luna) cu conditia ca pe toata durata acordarii lui sa realizati venituri profesionale impozabile.

Daca sotia dvs va intra in concediul pentru lauzie, atunci se schimba putin situatia. Va trebui sa optati pentru CIC (va recomand sa mergeti pe varianta de pana la 1 an), reluati activitatea mai devreme, apoi solicitiati stimulentul de insertie de la Primarie, facand dovada revenirii in activitate. Concediul il solicitati prin cerere scrisa de la angajatorul dvs. Documentele necesare pe care ar trebui sa le depuneti pentru indemnziatie la Primarie le regasiti tot pe site-ul de mai sus. Asta in cazul in care vreti sa primiti si aceasta suma pana reluati activitatea.


Alte intrebari despre Ajutoare materiale