ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

compensatii pentru boala profesionala.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


locrez in valia jiului la o mina am dobindit boala profesionala as dori sa stiu daca beneficiez de compensatii banesti sau tratament va multumesc.

Gonzo Conasu
 User  Gonzo Conasu
a intrebat la 28 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2015
Bolile profesionale sunt afectiuni care se produc ca urmare a exercitarii unei meserii sau profesiuni, cauzate de factori nocivi fizici, fizico-chimici, chimici, biologici sau psihosociali caracteristici locului de munca, precum si de suprasolicitarea diferitelor aparate şi sisteme ale organismului ?n timpul procesului de munca.
Profesionalitatea bolii este semnalata de medicul de medicina muncii sau medicul cu competenta in medicina de intreprindere.
Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a aprobat procedura privind investigarea si diagnosticarea bolilor profesionale, dar si lista prestatiilor medicale aferente.

Art . nr.14 din Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 251, din 8 aprilie 2014.
2) In cazul bolilor profesionale, declarate in conditiile legii, ulterior incetarii raporturilor de munca si a contractelor de asigurare, dreptul la prestatiile si serviciile de asigurare se acorda daca fostul asigurat face dovada, cu acte medicale eliberate conform legii, ca boala a fost cauzata de factori profesionali specifici locului de munca.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024