ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu prenatal. Lucrez doar de 1 luna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o intrebare la care as dori un raspuns daca se poate cu privire la ajutorul material la concediul prenatal. Poate sa-l ia sotul meu daca nu suntem casatoriti legal si traim in concubinaj de 9 ani. El este angajat de 8 ani fara intreruperi iar eu lucrez doar de o luna.

Adaugata in: Ajutoare materiale
Cristina-ioana Rusu
 User  Cristina-ioana Rusu
a intrebat la 03 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Concediul prenatal nu il poate lua tatal, pentru ca nu se refera la el, ci la femeia insarcinata. Dvs. puteti solicita concediul de maternitate, iar dupa efectuarea lui, tatal copilului poate solicita acordarea concediului pentru crestere copil pana la 2 ani sau 3, in cazul copilului cu handicap, cu conditia ca in ultimele 12 luni anterioare nasterii sa fi realizat venituri supuse impozitului conform Codului fiscal, sau sa se fi aflat intr-o situatie asimilata stagiului de cotizare pentru concediu crestere copil. Legea nu face specificatii la starea civila a parintilor, daca sunt sau nu casatoriti, ci la drepturile egale ale parintilor de a beneficia de aceste drepturi legale. Cat timp figureaza in acte drept tatal copilului, are dreptul la acest concediu pentru crestere copil, cat si la concediul paternal de 5 zile prevazut de lgea 210/1999. Daca are curs de puericultura absolvit poate beneficia de un concediu de maxim 15 zile lucratoare, paternal, acordat in primele 8 saptamani de la nastere. Concediul paternal si cel pentru crestere copil sunt diferite, reglementate diferit.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu G Stancu Ioana Popa Radu Anton alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024