ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetarea contractului individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Postul de lucru unde am eu activitatea se desfiinteaza din cauza dificultatilor economice pe data de 01.07.2012. Am primit notificarea de preaziv care incepe din data de 11.06.2012. Iar dupa programul meu mai am 10 zile a cate 12 ore. Ma incadrez asa la 20 de zile de preaviz ? Stiam ca in preaviz se sta doar 4 ore pe zi ? Dar in decizia de incetare a contractului scrie ca inceteaza in data de 06.07.2012. De ce imi inceteaza contractul pe data de 06.07.2012 cand de pe 01.07.2012 se inchide postul ? Eu cred ca sefi nu vor sa-mi plateasca zilele de concediu pe care le am, daca am muncit 6 luni ale anului asta nu am dreptul la jumate din concediu ? Sunt 22 zile jumate vin 11 zile din care raman 6 zile pentru ca am luat 5 zile in luna mai.

Lupea Mirela
 User  Lupea Mirela
a intrebat la 16 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lupea Mirela
 User Lupea Mirela
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iun. 2012
Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru ca m-ati ajutat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2012
Reducerea programului pe durata preavizului, in cazul concedierii, este posibilta numai daca apare astfel prevazut in contractul colectiv incheiat la nivel de unitate sau in Regulamentul intern. In caz contrar, angajatorul nu are o astfel de obligatie legala.

Preavizul in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului este de minim 20 de zile lucratoare conform Codului muncii republicat. Totodata, Codul prevede ca angajatii nu pot renunta la drepturile lor stabilite prin lege, orice demers in acest sens fiind lovit de nulitate. Chiar daca desfiintarea postului are loc pe data de 01.07., angajatorul dvs a calculat corect cele 20 de zile de preaviz, daca prima zi de preaviz este 11.06.2012. El are obligatia legala sa va acorde un preaviz minim de 20 de zile lucratoare in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de dvs. ca salarait, asa cum este cazul desfiintarii postului.

Art. 38
Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate.

Zilele de concediu ramase neefectuate se vor compensa in bani dupa incetarea contratului de munca, si nu in timpul derularii lui. Puteti efectua aceste zile si pe durata preavizului, insa daca doriti compensarea lor va trebui sa asteptati incetarea contractului de munca, dupa expirarea preavizului legal.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Marius Ion Radu Anton adriana iancu Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024