ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Pot obtine indemnizatie crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Ma numesc Ana. Sunt insarcinata in 28 de saptamani. Am lucrat anul trecut de la 1 aprilie 2015 pana la 15 iulie 2015. Acum sunt din nou angajata de la 01 aprilie 2016 si pana in prezent. Data probabila a nasterii este pe 14 octombrie. Ce sanse am sa pot lua indemnizatie pentru cresterea copilului? Invatati-ma va rog ce pot face pentru a reusi. Se mai pot plati din urma contributiile pentru a face cele 12 luni de care am nevoie?

Ana-maria Pirvete
 User  Ana-maria Pirvete
a intrebat la 28 Iul. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana-maria Pirvete
 User Ana-maria Pirvete
a raspuns userului adriana iancu la 04 Aug. 2016
Din pacate firma la care lucrez, lucreaza doar 6 luni pe an, iar pe noi ne cheama in functie de cum are nevoie.Tocmai de aceea in ultimii 2 ani am lucrat doar 8 luni. Se pare ca nu am nici o sansa pentru a obtine indemnizatie de crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2016
Plata contributiilor (CAS, sanatate, somaj) nu are relevanta in acordarea concediului de crestere copil.
Legea nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
1. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 2.
(1)Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
Dupa cum vedeti, nu se mai conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru cresterea copiilor de realizarea veniturilor supuse impozitului intr-o perioada limitata strict la 12 luni anterioare nasterii.
Intervalul de timp in care puteti sa realizati veniturile supuse impozitarii este largit la 2 ani, perioada in care trebuie sa realizati venituri supuse impozitarii timp de 12 luni.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale