ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salarii compensatorii boli profesionale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua
sunt pensionar. am fost pensionat pe caz de boala,silicoza,acum sunt pensionat normal.unii dintre colegii mei de serviciu au luat niste plati compensatorii. as dori sa stiu care este legea si care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a beneficia de aceste plati
multumesc

Mirela Giurgea
 User  Mirela Giurgea
a intrebat la 31 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Feb. 2013
Extras din normele de aplicare a Lergii 346 din 2002
ecţiunea 7. Compensaţiile pentru atingerea integrităţii



Art.57 Au dreptul la o compensaţie pentru atingerea integrităţii asiguraţii care, ?n urma accidentelor de muncă sau a bolilor profesionale, răm?n cu leziuni permanente care produc deficienţe şi reduc capacitatea de muncă ?ntre 20 - 50%.



Art.58 Compensaţiile pentru atingerea integrităţii se acordă doar dacă accidentul de muncă a antrenat o incapacitate temporară de muncă mai mare de trei zile, conform definiţiei accidentului de muncă.



Art.59 Compensaţia pentru atingerea integrităţii se acordă doar după ?ncheierea perioadei de incapacitate temporară de muncă.



Art.60 ?n vederea obţinerii compensaţiei pentru atingerea integrităţii persoana asigurată depune o cerere-tip privind solicitarea drepturilor de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, conform anexei nr.9.


Extras din normele de aplicare a Lergii 346 din 2002
Art.61 (1) ?n termen de 15 zile de la depunerea cererii medicul expert al asigurătorului decide asupra acordării compensaţiei precum şi asupra cuantumului acesteia.

(2) ?n cazul ?n care medicul expert al asigurărilor sociale consideră că sunt necesare examinări ulterioare, acesta poate dispune efectuarea acestora.



Art.62 Grilele, intervalele şi cuantumul pe baza cărora se acordă compensaţiile pentru atingerea integrităţii se stabilesc prin decizia preşedintelui CNPAS.

Separat, faceti cerere la angajatorul de la care ati iesit la pensie la care anexati copia dupa decizia de pensionare la limita de varsta si solicitati dretul de compensatii individuale pentru iesirea la pensie, caz in care aceste drepturi sunt stipulate in contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau ramura.E adevarat ca la iesirea la pensie pe caz de boala, in cazul dumneavoasttra chiar boala profesionala ,nu se platesc compensatii individulale la data incetarii contractului de munca

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024