ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulente de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei pentru fiica mea care va face 2 ani in iunie 2013? In 30 ianuarie 2013 s-a nascut al doilea copil, pot beneficia de stimulent de insertie si pentru el?

Adaugata in: Ajutoare materiale
Stefan Doboi
 User  Stefan Doboi
a intrebat la 08 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Ratiu
 User Alina Ratiu
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Ian. 2014
Buna. Eu sunt in concediu maternal din 2009, acum sunt cu al 4-lea copil dar nu am primit nici o majorare cu 600 de lei. De ce? Pot sa fac ceva in legatura cu asta?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefan Doboi
 User Stefan Doboi
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Feb. 2013
Am uitat sa specific,sunt tatal copiilor,sotia nu lucreaza,doar eu.Am precizat ca beneficiez deja de stimulent pt primul copil, deoarece mi-am reluat activitatea, lucrez , intre timp s-a nascut al doilea copil,primul copil implineste 2 ani in iunie.In momentul acesta iau cei 500 de ron. Nu am inteles cum se va majora indemnizatia la 600 pt fiecare copil, din moment ce pt al doilea nu iau nimic,pana nu implineste primul 2 ani.Multumesc frumos pt raspuns si astept alte lamuriri daca sunteti amabila.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Feb. 2013
Nu beneficiati de stimulent pentru primul copil daca nu va reluati activitatea inainte ca el sa implineasca 2 ani, aceasta este conditia legala. Pentru al doilea copil puteti beneficia de stimulent de insertie daca fie optati pentru concediu de pana la un an si reveniti mai devreme la lucru, fie optati pentru concediu de pana la doi ani si va reluati activitatea dupa implinirea varstei de un an dar fara a fi implinita varsta de 2 ani de catre copil. Stimulentul se acorda pana la 2 ani sau 3 in cazul copilului cu handicap.

Pentru ca aveti doua situatii care se suprapun vi se va majora indemnizatia cu 600 de lei pentru fiecare copil. Dupa ce terminati primul concediu, puteti intra direct in al doilea, apoi daca doriti sa primiti stimulent, in functie de optiunea exprimata reluati activiatea in asa fel incat sa puteti primi si acest drept la stimulent.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024