ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am mai multi angajati in firma pe diverse functii si unul pe post de paznic. Doresc ca in acest an toti angajatii sa faca prin rotatie paza de noapte. Cum procedez? Pe ce post ii angajez? Pot sa faca paza de noapte daca ei nu sunt angajati pe post de paznic? Cum va arata CIM-ul lor? Cum prind faptul ca ei lucreaza si de zi pe o functie si de noapte ca paznic?

Adaugata in: Angajare
Mirela Miruna Dinu
 User  Mirela Miruna Dinu
a intrebat la 08 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2012
Inainte de toate sa aveti in vedere obligativitatea de a anunta ITM-ul referitor la programul si salariatii care ar trebui sa desfasoare program de noapte, asa cum prevede Codul Muncii.
Apoi, daca aveti angajati pe posturile de programator spre exemplu, nu le puteti atribui responsabilitati referitoare la paza. Cel mult ele pot lucra noaptea insa nu pot desfasura activitati specifice postului de paznic daca ei sunt incadrati pe cu totul alte functii iar in cazul unor incidente nu pot fi socotiti vinovati pentru neasigurarea pazei de noapte. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca salariatii sunt de acord cu aceasta procedura, legea nepermitandu-va sa le impuneti o astfel de modificare sau desfasurarea unei activitati impotriva vointei lor.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024