ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare persoana care lucreaza si cu conventie civila


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata!
Urmeaza sa fie angajata in cadrul unitatii mele cu contract de munca o persoana care lucreza si la alta firma cu conventie civila. Imi puteti spune, va rog, ce presupune angajarea acestei persoane in cadrul unitatii mele? Trebuie sa declare functia de baza la mine sau la firma cealalta? Sau nu mai este nevoie si se considera functia de baza la firma mea pt ca aici va avea contract de munca?
Trebuie sa mai dea persoana care va fi angajata anumite declaratii?
Va multumesc!

Adaugata in: Angajare
I M
 User  I M
a intrebat la 19 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2012
Daca ar avea mai multe contracte de munca incheiate cu mai multi angajatori sau cu acelasi angajator, atunci ar trebui sa declare functia de baza conform noilor prevederi. Insa nu este cazul aici.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2012
Functia de baza se declara de catre salariat daca acesta doreste, si daca are incheiate mai multe contracte individuale de munca. Se poate consdera functia de baza cea detinuta la firma dumneavoastra daca angajatul o declara astfel.

Nu trebuie sa va dea nici o declaratie, din punct de vedere legal. S-ar putea ca ea sa solicite o dovada cum ca i se plateste contributia CASS in calitate de salariat, aceasta deoarece persoanele care au semnat conventii civile si sunt in acelasi timp salariati, pentru conventia civila sunt scutite de plata acestei contributii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2012

EXTRAS DIN ORDONANTA nr. 30/2011 din 31 august 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale

??n temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.3 din Legea nr. 131/2011 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.
Art. I 1
Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 7 alineatul 1, punctul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

???3. activitate dependenta la functia de baza ??? orice activitate desfasurata in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, declarata angajatorului ca functie de baza de catre angajat; in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza;???.
Prevederea susmentionata se aplica in cazul cumulului de functii art 35 din codul muncii republicat.
In cazul in care salariata mai are un contract de munca cu timp normal de munca sau timp partial se supune acestei prevederii .

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024