ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care sint analizele medicale obligatorii la angajare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am incercat de curind sa ma angajej ca agent de paza si dupa ce am facut analizele la un centru medical specializat de medicina muncii,angajatorul imi cere si analize de singe si plamini.Centrul medical la care am facut analizele imi spune ca nu sint necesare aceste noi analize deoarece sint AGENT FARA ARMA si ei mi-au facut toate analizele conforme legislatiei de medicina a muncii.In aceste conditii angajatorul refuza angajarea.Am pierdut timp si bani ce trebuie sa fac acum?Multumesc.

Constantin Pestereanu
 User  Constantin Pestereanu
a intrebat la 21 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Anterior incheierii contractului individual de munca este obligatorie obtinerea fisei de aptitudini de la medicul de medicina muncii, singurul care poate decide daca persoana respectiva este sau nu apta pentru practicarea meseriei.
"Aptitudine in munca" reprezinta capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical (Capitolul III, Art. 9(1) din Hotararea de Guvern nr. 355/2007 ).
Art. 27. [obligativitatea avizului medical la angajare]
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
(3) Competenta si procedura de eliberare a certificatului medical, precum si sanctiunile aplicabile angajatorului in cazul angajarii sau schimbarii locului ori felului muncii fara certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.
(4) Solicitarea, la angajare, a testelor de graviditate este interzisa.
(5) La angajarea in domeniile sanatate, alimentatie publica, educatie si in alte domenii stabilite prin acte normative se pot solicita si teste medicale specifice.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024