ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

De ce nu se ia in calcul la vechime in specialit. studiilor anumite perioade?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


De ce nu se ia in calcul pentru vechimea in specialitatea studiilor economice pentru un post de Consilier superior (trebuie 9 ani conf legii 188) daca o persoana si-a exercitat activitatea 8,3 ani cu studii superioare economice pe un post de contabil si 1,6 ani pe un post cu studii superioare de asistenta sociala intr-o primarie ( dar in aceasta perioada a desfasurat si atributii de inspector resurse umane termen de 1 an de zile, exista fisa postului) ?

Iulia Cozma
 User  Iulia Cozma
a intrebat la 22 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Feb. 2016
Este vorba de vechimea in domeniul in care ati studiat, in care ati obtinut diploma de studii, deci vechime in specialitatea studiilor.
Art. 3 lit. l) din HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici stipuleaza ca vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice reprezinta experienta dobandita in temeiul unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberala, demonstrata cu documente corespunzatoare de catre persoana care a desfasurat o activitate intr-o functie de specialitate corespunzatoare profesiei sau specializarii sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a invatamantului in Romania.
Vechimea in specialitatea studiilor reglementata de Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si de HG 611/2008 poate fi considerata o varianta a vechimii in specialitate.

Alte intrebari despre Angajare

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu alexei delimart Viviana Serni George Andreescu Gratiela Petrescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024