ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Facilitati angajare studenti


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti daca exista facilitati fiscale in cazul angajarii unor studenti, pe perioada nedeterminata, cu timp partial de munca- 4 ore, atat pentru angajat cat si pentru angajator.

Adaugata in: Angajare
Cucu Cati
 User  Cucu Cati
a intrebat la 02 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2012
@ Cucu Cati: Va recomand si acest link pentru detaliile referitoare la incadrarea studentilor in munca: http://www.anofm.ro/stimularea-%C3%AEncadr%C4%83rii-%C3%AEn-munc%C4%83-a-elevilor-%C5%9Fi-studen%C5%A3ilor
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 03 Oct. 2012
Sunt de acord, insa deja nu mai vorbim de incadrarea studentului ci de a absolventului. Din acest motiv v-am contrazis. Iar pentru incadrarea absolventului trebuie avuta in vedere si prevederea urmatoare, pentru a beneficia de stimulent de la stat:

Art. 83 - (4) Absolventii pot fi incadrati in conditiile art. 80, o singura data pentru fiecare forma de invatamant, in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor. (legea 76/2002)
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Oct. 2012
Pot fi studenti in anul I si care sa fie absolventi a formelor de invatamat enuntate in lege. In plus speta se refera la posibilitatea incheierii contractelor de munca pe perioada nedeterminata de timp.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 02 Oct. 2012
Speta se refeta la incadrarea studentilor si nu a absolventlior. Repet rugamintea de a citi cu atentie spetele inainte de a posta un raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2012
In conformitate cu prevederile art. 80 din Legea nr. 76/2002, actualizata, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
a) o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevazute mai sus pe o perioada de 18 luni.
Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) si (2) angajatorii care au obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca absolventi ai institutiilor de invatamant, pentru absolventii din aceasta categorie.
In sensul prezentei legi, prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.
Angajatorii care incadreaza absolventi in conditiile art. 80 sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 3 ani de la data incheierii.

Astfel, angajatorii interesati sa incadreze in munca absolventi ai institutiilor de invatamant pot beneficia de masurile de stimulare conform art. 80 din Legea nr. 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare. De stimulent se poate beneficia daca angajarea se face in maxim 12 luni de la absolvirea formei de invatamant.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2012
Doar daca studentii in cauza sunt incadrati pe perioada vacantelor, caz in care angajatorii pot beneficia lunar de 50% din valoarea indicatorului social de referinta (250 de lei) pentru fiecare elev si student angajat. Stimulentul financiar se acorda la cererea angajatorului, din bugetul asigurarilor pentru somaj. Perioada maxima pentru care se acorda stimulentul financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.

Legea 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor

Art. 1
Angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza, pentru fiecare elev si student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, prevazut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 2
Stimulentul financiar se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Art. 3
Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar, prevazut la art.1, este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024