ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

loc de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt o tanara ce a terminat liceul anul acesta si sunt in somaj. Mi-am gasit de munca si voiam sa intreb cine beneficiaza de acei bani care se dau datorita faptului ca mi-am gasit de munca in timpul somajului, angajatorul sau angajatul?

Adaugata in: Angajare
Marcela Enache
 User  Marcela Enache
a intrebat la 06 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2014
Facilitati acordate angajatorilor (conf. art. 93 din Legea nr. 76/2002)

Angajatorii care incadreaza in munca persoane din randul somerilor, pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 6 luni de la data angajarii, beneficiaza de reducerea sumei reprezentand contributia datorata de angajator bugetului asigurarilor pentru somaj.
Reducerea contributiei se acorda incepand din anul fiscal urmator, pentru o perioada de 6 luni, si consta in diminuarea sumei datorate lunar cu 0,5% pentru fiecare procent din ponderea personalului nou-angajat in conditiile menţionate mai sus, din numarul mediu scriptic de personal incadrat cu contract individual de munca din anul respectiv.
Angajatorii care primesc credite din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile art. 86 din Legea nr. 76/2002, beneficiaza de reducerea la plata contributiei,menţionată mai sus, numai pentru somerii incadrati peste nivelul de 50% din locurile de munca nou-create prevazute.
Angajatorii care primesc fonduri nerambursabile din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile art. 86 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, beneficiaza de reducere la plata contributiei, numai pentru somerii incadrati pe alte locuri de munca decat cele nou-create ca urmare a acordarii fondurilor nerambursabile.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024