ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reangajare termen limita


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
As dori sa aflu care este perioada limita de reangajare pentru ca o persoana - care s-a supus unui preaviz de incetare a contractului de munca - sa nu piarda indemnizatia de crestere a copilului si concediul de maternitate in cazul in care ramane insarcinata in decursul urmatoarelor 6-12 luni. Mentionez ca, in acest caz, preavizul a fost valabil pana la data de 1 februarie 2012.

Va multumesc anticipat!



Adaugata in: Angajare
Roxana Voicu
 User  Roxana Voicu
a intrebat la 13 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2012
Daca persoana in cauza doreste sa beneficieze de indemnizatie crestere copil, trebuie sa se reangajeze astfel incat pana la momentul nasterii sa realizeze un stagiu de cotizare de minim 12 luni consecutive. Stagiul de cotizare de 12 luni se realizeaza in baza veniturilor de natura profesionala impozabile, obtinute in aceasta perioada de timp. Astfel ca, daca persoana in cauza va avea acest stagiu de cotizare realizat odata cu nastera copilului va putea beneficia de indemnizatie crestere copil. Este important insa ca aceste luni sa fie consecutive si sa nu aiba luni total nelucrate in cele 12 luni anterioare nasterii. Se pot lua in calcul fractiuni de luna cu conditia ca in aceste fractiuni lunare salariata sa fi lucrat cel putin jumatate din numarul zilelor de lucru din acea luna. Se ia in calcul de asemenea si luna in care salariata naste, daca nasterea nu are loc pe chiar la inceputul lunii.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024