ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cum aleg cel mai potrivit tip de teambuilding?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Stiu ca exista mai multe tipuri de teambuiding. Pentru ce este folosit fiecare si cum pot sa fac alegerea potrivita?

Cristina Mantea
 User  Cristina Mantea
a intrebat la 11 Iul. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gratiela Petrescu
 Consultant Gratiela Petrescu
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2011
Da, Exista activitati outdoor si activitati indoor.

Activitatile outdoor, prin complexitate si posibilitatea de a schimba profilul actiunii de la un exercitiu de imaginatie si indemanare la o provocare extrema, ofera cunoastere, evaluare si inchegare a echipei intr-un timp relativ scurt. Exista programe cu implicare fizica intensa depasirea unor obstacole ??? plase orizontale, verticale, traversari tiroliene, pe corzi, balustrade, punti mobile, scari, barne, coborari in rapel, trasee in pesteri etc., exercitii de imaginatie, exercitii care urmaresc aportul adus de fiecare individ la succesul echipei prin depasirea limitelor personale.

Programele teambuilding indoor sunt concepute pentru a oferi participantilor combinatia potrivita dintre invatare, transformare si distractie. Participantii iau parte la aventuri fictive si sunt transpusi in situatii extreme, se implica in activitati ce pot fi castigate doar prin descatusarea potentialului individual si de echipa. Simularile din colectia de supravietuire reprezinta o metoda eficace de a ajuta grupurile de dimensiuni ??i specializari diferite sa atinga anumite obiective. Simularilor de supravietuire ofera situatii care va ajuta sa educati, sa starniti interesul ??i sa inspirati echipele pentru a obtine rezultate mai bune.
Performantele unui salariat motivat sunt cu pana la 60% mai mari! Echipa trebuie stimulata in rezolvarea de probleme ??i in luarea deciziilor. Este o sursa enorma de profit aflata la indemana angajatorilor.

O echipa care descopera si invata impreuna este o echipa care creste impreuna. Prin acitivitati outdoor, in general, dar si prin exercitii de tip indoor, participantii invata sa colaboreze, sa aiba incredere unii in altii, sa depinda unii de altii pentru indeplinirea obiectivelor. Pusi in situatii inedite, ajung sa se cunoasca si in alt mod decat pana acum.

Obiectivele unui astfel de program sunt transferul de cunostinte teoretice si practice, dezvoltarea abilitatilor si competentelor, schimbarea atitudinii. Participantii, organizati in echipe, isi exerseaza si dezvolta abilitati de lucru in echipa, abilitati personale si de relationare, de leader si de follower. Aceasta invatarea de tip experiential este bines a fie continuata cu analize, seminarii, care inchid ciclul invatarii prin generalizare.

Alte intrebari despre Cariera si performanta