ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Al doilea contract


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care am un angajat pe post de inginer, iar acum i s-a intocmit o decizie cu inca o functie - metrolog, iar pe perioada exercitarii acestei functii o suma de bani in plus?
Cum ar fi corect de fapt?
1.Sa-i intocmesc inca un CIM cu timp partial pe perioada nedeterminata si cu aceea suma de bani?
2.Sa-i modific fisa postului?
Poate ma sfatuiti ce sa fac in cazul de fata.Mentionez ca acest post de metrolog este cerinta unei institutii, care ni se impune, omul de fapt lucreaza in productie si nu va fi scos de acolo indiferent pe ce post este incadrat.
Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Marieta Dragos
 User  Marieta Dragos
a intrebat la 08 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2013
Un angajat nu poate fi incadrat pe o anumita functie prin decizie unilaterala a angajatorului, s-ar incalca principiul libertatii muncii pentru ca ar insemna ca i se impune ocuparea acelei pozitii.

Daca s-ar pune problema sa fie incadrat doar pe un post, atunci s-ar putea modifica functia de incadrare actuala prin act aditional si intocmi o noua fisa de post corespunzatoare. Dat fiind faptul ca se doreste sa ocupe doua pozitii in cadrul unitatii, asa cum reiese din expunerea problemei, atunci pentru fiecare trebuie sa aiba un contract de munca aferent, cu fisa postului corespunzatoare functiei din contract. Amebele contracte se vor incheia si opera in Revisal in teremenele legale.

Odata ce angajatul va realiza cumul de functii, avand acest drept in temeiul art. 35 din Codul muncii republicat, are obligatia de a decide care din cele doua va fi functia de baza si apoi de a o comunica angajatorului, conform Codului fiscal. Anumite drepturi precum deducerea personala si tichetele de masa se acorda numai acolo unde este inregistrata functia de baza.

Salariatul dvs trebuie sa fie de acord cu aceasta modificare de functie, nu i-o puteti impune, pentru ca nu este legal acest lucru.

Daca prima functie este deja cu norma de 8 ore, a doua va trebui sa aiba maxim 4 ore, este o masura luata in baza regulilor de sanatate in munca, cu scopul de a nu suprasolicita salariatului. In Revisal o sa vedeti ca aveti aceasta restrictie.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024