ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am dreptul la concediu pentru cresterea copilului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Tocmai am aflat ca sunt insacinata (o mare veste pt mine pentru ca imi doresc foarte mult un copil). Problema este urmatoarea: am contract pe durata determinata pana la sfarsitul lunii viitoare (30 septembrie) la o firma unde am lucrat 2 ani neintrerupt si am fost angajata tot din somaj.
Intrebarile mele sunt:
1. Cate luni am dreptul la somaj daca am pana in 5 ani pe cartea de munca (in cazul in care in urma cu 2 ani am mai primit 4 luni de somaj din 6 ca am fost angajata din nou la aceeasi firma).
2. In cazul in care o sa fiu data in somaj (ceea ce e foarte posibil) si am dreptul la 6 luni (data probabila a nasterii fiind 20 aprilie), mie terminadu-se somajul in martie, mai pot beneficia de CCC? Pot lua concediu prenatal in somaj? Am auzit ca din luna a 7a poti intra in concediu postnatal si pe durata asta se suspenda somajul.
Astept raspunsuri si va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Alina Maria
 User  Alina Maria
a intrebat la 28 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Maria
 User Alina Maria
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Sep. 2012
Mie contractul imi expira pe 30.09.2012 iar adeverinta pentru somaj mi-o da dupa data de 10.10.2012 ca atunci e data cand ne baga ei salariu. Ma afecteaza cu ceva sa nu pot intra in concediu pentru crestere copil?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2012
Puteti beneficia de somaj, indeplinind conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24. Pentru somajul acordat inainte de a va reangaja a fost calculat pe baza alte perioade lucrate anterior acordarii indemnizatii si implicit a reangajarii. Perioada lucrata dupa stabilirea indemnizatiei se va lua in considerare pentru o noua indemnizatie de somaj. Data fiind vechimea mai mica de 5 ani veti putea beneficia de somaj timp de 6 luni.

Puteti lua concediu de maternitate in timpul somajlui iar acesta se va suspenda. Ulterior conceidului de maternitate puteti intra in concediu crestere copil iar la finalizarea lui puteti solicita reluarea somajului pentru perioada ramasa din totalul celor 6 luni. Concediul de crestere copil. Aveti dreptul la concediu de maternitate, dat fiind faptul ca pierdeti statutul de asigurat din motive neimputabile dvs ca salariat (incetare de drept a contractului de munca), si urmeaza sa nasteti in maxim 9 luni de la acea data.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024