ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

am omis transmiterea de revisal????????


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
As dori sa stiu si eu care sunt riscurile care mi se pot intampla in cazut in care am omis sa dau doua modificari de salariu cu salariu minim 01.07..Ieri am depistat lucrul asta am omis sa dau revisalul pt 2 firme?se poate sesiza ITM sau pot face o adresa si sa o depun la ITM sa imi justific eroarea ?Modificare am facut.o ieri 30.07..(decizie colectiva).
este ok daca pt majorarea salariului minim de la 01.07 am facut decizii colective sau treb acte aditionale pt fiecare salariat in parte?am auzit tot felul de variante?
am nevoie urgent de un raspuns.
Va multumsec mult

Aura Ionescu
 User  Aura Ionescu
a intrebat la 31 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2015
Potrivit art 9 alin 1 lit ccoroborat cu art 9 alin 2 lit b din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor necompletarea elementelor contractului individual de munca conform art 3, respectiv netransmiterea registrului in termenele prevazute la art 4 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5000 lei la 8000 lei.
Se poate face modificarea salariului atat prin act aditional cat si prin decizii colective.
Insa termenul de transmitere in Revisal difera. Astfel daca alegeti varianta actelor aditionale termenul de transmitere este cel mai tarziu in ziua anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare.
Conform HG 500/2011 'Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora'.
Prin urmare atunci cand se intocmesc decizii colective, termenul este data la care se prezuma ca angajatorul a luat cunostinta de continutul actului normativ.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024