ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In prezent sunt in somaj si am un venit de completare (1350 lei). Somajul mi se termina in noiembrie si venitul de completare in iunie 2013.
Intrebare: daca ma angajez acum pe o perioada determinata de 4 luni si voi primi un salar de 700 de lei pe luna voi pierde somajul si venitul de completare? Sau daca voi fi angajat pe o perioada nedeterminata?
Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Alin Dan
 User  Alin Dan
a intrebat la 23 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului alin dan la 25 Iul. 2012
Legislatia nu prevede incetarea platii acestui venit in cazul in care va incadrati in munca, aprecierea mea fiind ca acest venit se va mentine in continuare.

OUG 36/2011 pentru modificarea si completarea OUG 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective:

4. Articolul 16 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 16
(1) Plata venitului lunar de completare prevazut la art. 7 lit. d) inceteaza la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor, a refuzului nejustificat de a participa la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala, la serviciile de consiliere si mediere oferite de agentia pentru ocuparea fortei de munca la care persoanele sunt inregistrate sau la data intreruperii acestora din motive imputabile persoanei, in conditiile prevazute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, si la data depistarii faptului ca presteaza activitati lucrative fara forme legale.
(2) Se considera refuz nejustificat in sensul alin. (1) refuzul motivat de:
a) primirea unui salariu egal sau mai mic decat venitul lunar de completare;
b) neparticiparea la programe de reconversie profesionala furnizate gratuit de agentiile pentru ocuparea fortei de munca sub forma de servicii de initiere, calificare, recalificare, perfectionare si specializare, in situatia in care persoanele nu participa la programe de formare profesionala, organizate in conditiile legii, a caror finantare este asigurata din asistenta financiara nerambursabila primita de Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regionala, Fondului social european si Fondului de coeziune, in conditiile prevazute de Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Nu se considera refuz nejustificat in sensul alin. (1) starea de sanatate necorespunzatoare pentru prestarea unei munci, justificata in baza unui certificat medical, confirmat de comisiile de expertiza medicala si prezentat de persoanele in cauza, in termen de 30 de zile de la intervenirea acesteia."
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alin Dan
 User Alin Dan
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Iul. 2012
si cu venitul de complectare cum ramane?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iul. 2012
Daca va angajatio pe o perioada determinata de maxim 12 luni somajul se va suspenda, iar dumneavostra veti putea solicita reluarea lui dupa incetare contractului de munca incheiat pe perioada determinata de 4 luni.

ART. 45
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
...........
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni.
...........
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c) si e)???i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

Daca insa va incadrati pe perioada nedeterminata, plata indemnizatiei de somaj va inceta.
ART. 44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024