ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,sunt in concediu de crestere a copilulu de 1 an si 7 luni,in iunie copilul implineste 2 ani,eu am lucrat la spital cu contract pe perioada determinata,am inteles ca nu mai am dreptul sa ma intorc inapoi la munca doar cu conditia daca se scoate vreun post la concurs si sa dau examen pt post din nou,intrebarea mea este ca pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere copil,si cand mi se termina aceste concediu ca am ineles de la alte mamici ca se termina cu o luna mai repede si se intorc la munca pt a sta tatal in concediu,sotul meu nu lucreaza..va rog sami dati un sfat ce trebuie sa fac si daca as putea beneficea de somaj de cand...va multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Larisa Larisa
 User  Larisa Larisa
a intrebat la 30 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Larisa Larisa
 User Larisa Larisa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2014
Va rog mult sa imi raspundeti
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Larisa Larisa
 User Larisa Larisa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Mar. 2014
Sotul meu momentan este plecat din tara,nu este angajat momentan niciunde,inainte de a naste eu el a fost angajat timp de 3 ani,el acuma ar putea beneficia de o luna de cic si de cand ar trebui sa isi bage dosaru,si unde ar trebui sa mearga sa isi completeze actele?de la firma undelucra atunci sau cum sa procedeze,mentionez ca fetita in 12 iunie implineste 2 ani,eu o sa imi bag actele de somaj atunci,va rog mult sa imi raspundeti.Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului larisa larisa la 03 Feb. 2014
Sotul dvs poate solcita CIC si indemnizatia de la Primarie, la fel cum ati facut si dvs. Dosarele se depune in aceleasi institutii si in cazul lui. Nefiind salariat insa nu se pune problema depunerii unei cererei catre angajator pentru intrarea in CIC.

Dvs sunteti deja in concediu pentru crestere copil, deci nu prea inteleg care este legatura cu concediul de maternitate, pe acela l-ati efectuat inainte de CIC, asa este legal. Fara concediul de maternitate pentru lauzie nu aveati cum sa intrati in CIC.

Puteti intra in somaj dupa finalizarea concediului de crestere copil, cred ca acest lucru l-am precizat deja. Cat timp inca sunteti in CIC, evident ca nu aveti cum sa intrati in somaj pentru ca nu sunt venituri care sa poata fi cumulate. Ceea ce inseamna ca abia din luna iunie sau dupa puteti intra in somaj, in functie de data la care inceteaza de drept CIC. Aceasta data este cea imediat urmatoare celei in care copilul dvs va implini 2 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Larisa Larisa
 User Larisa Larisa
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Ian. 2014
Va rog mult sa imi raspundeti daca puteti in privinta sotului,si cand trebuie sa imi depun dosarul de somaj.va multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Larisa Larisa
 User Larisa Larisa
a raspuns userului larisa larisa la 30 Ian. 2014
Si daca vas ruga frumos sami spuneti ce acte ar trebui sa pregatesc?va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Larisa Larisa
 User Larisa Larisa
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Ian. 2014
Va multumesc frumos pentru raspuns,vreau sa mentionez ca sotul meu nu mai lucreaza momentan,dar inainte de a se naste fetita sotul meu a lucrat mai mult de 12 luni,fetita in 12 iunie implineste 2 ani cum ar trebui sa procedez si cum sa isi ia tatal concediu mai exact de unde daca el momentan nu are loc de munca sau este obligatoriu sa isi ia? Iar eu cand ar trebui sa imi bag actele de somaj in luna mai sau in iunie,inainte de a intra in concediu de maternitate am lucrat 3 ani,ce perioada pot beneficia de somaj,cate luni?va rog frumos daca puteti sami raspundeti sa stiu mai exact ce am de facut!va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2014
Daca v-a expirat contractul de munca atunci este corect ce spuneti. Cat timp nu mai aveti contract, nu mai figurati ca salariat si angajatorul nu este obligat sa il prelungeasca. Un astfel de contract expira de drept chiar si pe parcursul perioadei de suspendare.

Cat timp sotul dvs nu lucreaza si nu a lucrat nici cele 12 luni cerute de OUG 111/2010 anterioare datei nasterii copilului, nu vi se aplica aceasta prevedere, tatal neavand obligatia efectuarii unei luni minim din toata durata ceruta de dvs.

Puteti beneficia de indemnizatia de somaj, depuneti dosarul dupa ce finalizati CIC. Pana atunci incercati sa strangeti cat mai multe dintre acte ca sa reusiti sa depuneti repede dosarul si sa primiti indemnizatie de la data incetarii CIC. Se va calcula stagiul de cotizare pe baza perioadei lucrate anterior intrarii dvs in CIC. Iar concediul se ia in calcul ca vechime in munca si se tine cont de el pentru acordarea drepturilor ce decurg de aici. De la o vechime de 3 ani in sus se calculeaza un procent suplimentar pentru indemnizatie, asa cum prevede art. 39 din legea 76/2002.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024