ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce pot face atunci cand nu mi se respecta clauzele CIM?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt inginer service echipamente medicale de aproape 1 an la o companie la care se lucreaza zonal: mie imi revin zonele Moldova noastra si Moldova de peste Prut. Toate bune si frumoase, conform CIM, cu o singura exceptie: sunt nevoit sa fac service la un echipament non-medical in orasul in care locuiesc, Iasi. Este vorba despre un neutralizator de deseuri, singurul lucru pe care il are in comun cu domeniul medical este amplasarea lui in incinta unui spital. Compania la care lucrez a crezut ca face o afacere achizitionand aparatul cu ?2 lei si dandu-l cu 7?. Nu s-au interest despre firma producatoare, nu stiau nimic despre aparat. Aparatul este foarte prost construit si se defecteaza foarte des, in mica masura si datorita cantitatii mari de deseuri procesate din cadrul spitalului. Interventiile la aparat le fac fara sa am un training pentru acest echipament si nu am nici macar manual de service pentru el, firma producatoare lucreaza la crearea unui manual de service. Singurul instrument de depanare avut la dispozitie este ?capul? meu, si m-am descurcat onorabil pana acum. Cel mai mare neajuns al meu este mirosul emanat de aparat in timpul functionarii, este foarte toxic, si se mai produce si o pulbere rezultata din maruntirea deseurilor pe care eu o inhalez. Deocamdata am in grija doar un asemenea aparat, dar de la anul ?bucuria? mea se va dubla, va mai fi instalat un echipament identic in acelasi loc. Conducerea spera ca astfel se vor defecta mai rar aparatele deoarece aceeasi cantitate de deseuri va fi procesata de 2 aparate. Dar nu va fi cum spera ei, voi fi nevoit sa intervin mai des la aparate. Cand fac 1 an in cadrul companiei urmeaza o negociere de salariu. Ce pot face sa obtin un spor de toxicitate pentru anul in care am inhalat mirosul ala insuportabil si pulberea aia in plamani si, eventual, sa nu mai fiu nevoit sa fac service la aceste echipamente deoarece nu mi se respecta clauzele CIM-ului?
Cand spun ca acest echipament nu este medical ma bazez pe legea nr.176 din 18 octombrie 2000 privind dispozitivele medicale (http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=24791)


Catalin Iulian Cocea
 User  Catalin Iulian Cocea
a intrebat la 19 Nov. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Catalin Iulian Cocea
 User Catalin Iulian Cocea
a raspuns userului adriana iancu la 20 Nov. 2016
Aparatul cu pricina nu face obiectul de activitate al companiei, nu este aparat medical. Si totusi mie mi se impune sa fac service la un aparat non-medical. Contractul prevede ca eu sa fac service echipamente medicale, nu aparate electro-mecanice.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2016
Nu am inteles care sunt clauzele din CIM care nu sunt respectate de angajator.
Una dintre obligatiile angajatorilor este de a acorda salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.
Asadar, sporurile se negociaza prin contractele colective de munca, iar in lipsa acestora, in contractul individual.
Daca nu a fost prevazut in contract un astfel de spor nu aveti cum sa-l solicitati retroactiv.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024