ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce solutie sa adopt?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca solicit concediul la final de contract si mi se refuza ce pot face? Eu mi-am propus ca in ultima luna de contract din cele sase, sa cer macar 8 zile de concediu deoarece pe 24 iulie se incheie contractul, iar eu trebuie sa ajung in tara la un eveniment important in familie cel tarziu 18 seara -19 dimineata, asta insemnand sa-mi iau o marja de eroare de doua zile, poate nu gasesc bilet de avion sau alte probleme ce pot apare. Ce pot face? Sa cer concediul cu o luna inainte iar daca mi se refuza acest drept al meu sa-mi inaintez un preaviz? Ce credeti ca este cel mai bine sa fac?

Va multumesc!


Nicolae Curmatureanu
 User  Nicolae Curmatureanu
a intrebat la 05 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicolae Curmatureanu
 User Nicolae Curmatureanu
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Apr. 2013
multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2013
Incercati sa solicitati concediul de odihna mai intati, si vedeti daca se aproba sau nu. Oricum contractul dvs va inceta de drept pe data de 24 iulie din cate inteleg, decu dupa o saptamana cel mult. Daca vi se refuza, incercati o incetare prin acordul partilor, la data la care aveti nevoie. Personal nu cred ca vi se va refuza, cu atat mai mult cu cat nu ati beneficiat de nicio zi de concediu pe durata contractului. Daca zilele de concediu raman neefectuate la data incetarii angajatorul va fi obligat prin lege sa le compenseze in bani. Iar personal nu cred ca va cauta sa plateasca o suma mai mare, ci mai repede sa reduca zilele de CO pe care le-ar avea de platit. Incercati o cerere si de acolo vedeti ce e de facut mai departe, dupa ce primiti raspuns pentru cererea in cauza.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024