ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM cu munca la domiciliu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Vreau sa angajez pe o perioada determinata o persoana pe post de responsabil site, magazin online, care isi va desfasura activitatea la alt loc decat sediul firmei, respectiv acasa. Ce tip de CIM este recomandat sa se incheie, un CIM obisnuit sau unul cu munca la domiciliu? Pentru postul respectiv se poate incheia CIM cu munca la domiciliu ?
In cazul unui CIM obisnuit, locul de activitate fiind domiciliu, cum se stabileste timpul de munca ?
In cazul unui CIM cu munca la domiciliu:
- exista un model de astfel de CIM ?
- se poate incheia CIM pe durata determinata, care sa poata fi prelungit ?
- cum se stabileste timpul de munca, durata zilei de munca ? Poate fi de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana, ore de zi /ore noapte sau inegal? Poate fi si pe intervale orare, dimineata si seara ?
- cum se inregistreaza in Revisal?
- mai este necesara fisa medicala?
- se mai face instruire protectia muncii?
- se mai face pontaj?
- se pot efectua ore suplimentare sau ore de noapte?
Unde pot gasi mai multe informatii despre un CIM la domiciliu ?

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 17 Mai. 2012
TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
In Revisal nu se opereaza locul muncii. Elementele contractuale care se opereaza in Revisal sunt listate in cuprinsul HG 500/2011.

Art. 3
2 Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea Europeana - UE, non-UE, Spatiul Economic European - SEE;

b data angajarii;
c perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
d functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania COR sau altor acte normative;
e tipul contractului individual de munca;
f durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;
g salariul, sporurile si cuantumul acestora;
h perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
i data incetarii contractului individual de munca.

Singura situatie in care se trece locul de munca in Revisal este detasarea.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Activitatea de acest tip, desfasurata mai mult online, se potiveste foarte bine cu un contract de munca la domiciliu. Puteti trece in contractul de munca norma de lucru, pentru ca oricum fiind un CIM ea nu poate depasi norma legala de 40 de ore pe saptamana, conform CIM. Contractul poate fi incheiat si pe perioada determinata, nu exista restrictii in acest sens. Puteti stabili si interval orar sau modalitate de monitorizare a activitatii salariatului care lucreaza la domiciliu. Sigur ca se face si pontaj, salariatul este incadrat cu CIM si platit pentru un anumit de ore de activitate prestata. Poate lucra si program de noapte, din nou nu exista restrictii in acest sens. Este necesara fisa medicala la orice angajat incadrat cu CIM.

Toate informatiile sunt cuprinse in Codul muncii republicat:

Art. 108
1 Sunt considerati salariati cu munca la domiciliu acei salariati care indeplinesc, la domiciliul lor, atributiile specifice functiei pe care o detin.
2 In vederea indeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariatii cu munca la domiciliu isi stabilesc singuri programul de lucru.
3 Angajatorul este in drept sa verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, in conditiile stabilite prin contractul individual de munca.

Art. 109
Contractul individual de munca la domiciliu se incheie numai in forma scrisa si contine, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. 3 , urmatoarele:
a precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu;
b programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului sau si modalitatea concreta de realizare a controlului;
c obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului, dupa caz, al materiilor prime si materialelor pe care le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.

Art. 110
1 Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.
2 Prin contractele colective de munca si/sau prin contractele individuale de munca se pot stabili si alte conditii specifice privind munca la domiciliu, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2022
Buna ziuaAs dori sa-mi spuneti cate puncte de pensie primesc pentru- 9 luni armata intre 1 octombrie 1980- 30 iunie...[citeste mai mult]
Publicat la data 14 Ian. 2022 8 raspunsuri