ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM pentru activitate prestata exclusiv in week-end


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Va rog sa imi spuneti daca un angajator poate incheia contracte de munca pentru salariati care isi vor presta activitatea exclusiv in cele 2 zile de week-end, cite 12 ore / zi, urmind ca restul de 5 zile sa stea acasa?

Nu am reusit sa imi dau seama din Codul Muncii, pentru ca mi s-a parut ca in acest caz nu ar fi respectate prevederile articolelor 115, alin.2 si art. 121 alin. 2.

A doua intrebare ar fi daca, in mod exceptional, acestia ar trebui sa munceasca mai mult decit cele 12 ore, este permis? Daca da, vor fi considerate ore suplimentare?

Ultima intrebare este daca, in cazul unui raspuns afirmativ, exista un model standard de contract de munca sau trebuie sa caut unul special?

Va multumesc pentru timpul acordat si va sunt recunoscatoare pentru sprijin.

Cu respect,

Roxana Apostu

Roxana Apostu
 User  Roxana Apostu
a intrebat la 26 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2012
Codul muncii nu specifica nimic expres in astfel de cazuri. Puteti cuprinde in contractul colectiv sau in regulamentul intern o prevedere conform careia la nivel de unitate se lucreaza in zilele de sambata si duminica, salariatii beneficiind de alte doua zile libere consecutive drept repaus saptamanal. Mentionati si care sunt acele zile. Puteti incheia un contract spre exemplu cu 16 ore pe saptamana distribuite inegal, iar pentru lucrul in week-end sa acordati salariatilor un spor la salariu pe care sa il stabiliti prin contractul colectiv sau prin contractul individual, asa cum prevede Codul Muncii republicat.

Art. 137
1 Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
2 In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
3 In situatia prevazuta la alin. 2 salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Aprecierea mea este ca un salariat nu poate lucra mai mult de 12 ore pe zi, data fiind prevederea din Codul muncii conform careia un program de lucru de 12 ore va fi urmat de o perioada de 24 de ore repaus.

Art. 115
2 Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

Nu este nevoie sa cautati un model special de contract de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024