ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CM depaseste perioada contractuala a CIM pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti cum procedez in cazul unui salariat care are contract de munca pe perioda determinata si intra in concediu medical care depaseste perioada contractuala. Cand inceteza contractul de munca?

Mihaela Brumaru
 User  Mihaela Brumaru
a intrebat la 18 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
User Neclaritati
 User User Neclaritati
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Mar. 2014
buna ziua, si eu ma confrunt cu aceasi situatie si nu stiu cum sa procedez..........daca concediu medicalul este depus in original la angajator, atunci angajatul cum va depune concediu medical la casa de santate pentru plata indemnizatiei de la incetarea contractului individual de munca pana la sfarsitul concediului medical? iar in salari data de sfarsit al concediului care va fi cea inscrisa in concediu medical sau a incetari contractului de munca!
va multumesc anticipat, si astept raspunsul dumneavoastra?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Oct. 2013
Dvs platiti salariatului concediul pana la data incetarii, de acolo mai departe plata se face de catre casa de sanatate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2013
Contractul de munca va inceta de drept pe parcursul concediului medical, daca nu se incheie act aditional pentru prelungirea duratei lui. Concediul medical reprezinta cauza de suspendare de drept a contractului de munca pe perioada certificatului medical. Conform Codului muncii republicat orice suspendare duce implicit la suspendarea termenelor ce tin de modificarea, executarea sau incetarea CIM, cu exceptia situatiilor in care intervine o incetare de drept. Iar expirarea termenului contractual intra in aceasta categorie, a incetarilor de drept.

Art. 49
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Plata concediului medical va fi preluata de Casa de sanatate dupa incetarea contractului de munca, dupa ce salariatul le va inmana certificatul medical.

ART. 32 - OUG 158/2005
(1) ?n cazul ?n care, potrivit legii, angajatorul ?şi suspendă temporar activitatea sau
activitatea acestuia ?ncetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare,
reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi ?n situaţia ?n care a expirat termenul pentru care a fost ?ncheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul ?n baza căruia a desfăşurat activitate ?n funcţii elective sau ?n funcţii numite ?n cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2013
Da, inceteaza la data pentru care a fost incheiat contractul iar concediul medical va fi preluat in plata de casa de sanatate teritoriala.Art. 49. - (1) Suspendarea contractului individual de muncă

art 49 din codul muncii republicat
(5) De fiecare dată c?nd ?n timpul perioadei de suspendare
a contractului intervine o cauză de ?ncetare de drept a
contractului individual de muncă, cauza de ?ncetare de drept
prevalează

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024