ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu prenatal/ Concediu de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la 2 firme: la una 6h/zi cu CIM pe perioada nedeterminata, iar la cealalta 3h/zi pe perioada determinata pana pe 31.01.2013.
Ma intereseaza ce se intampla cu contractul incheiat cu a doua firma, daca dupa perioada de concediu pre-postanatal, intru in CCC. Acesta inceteaza de drept sau se suspenda?

Adaugata in: Contract de munca
Camelia Stanila
 User  Camelia Stanila
a intrebat la 01 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2012
Contractul pe perioada determinata se va suspenda pana la data de 31.01.2013, iar dupa acesta data, incepand cu 01.02.2013, contractul de munca va expira de drept conform Codului muncii, fara a va afecta insa concediul de crestere copil si indemnizatia. Codul muncii stabileste ca oridecate ori pe perioada suspendarii contractului apare o clauza de incetare de drept (asa cum este cazul contractului de munca incheaiate pe perioada determinata), aceasta clauza prevaleaza. Ceea ce inseamna ca in acest caz angajatorul va intocmi decizia de incetare in cele 5 zile lucratoare stabilite prin lege, de la data incetarii.

Art. 49
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.................
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.
.................
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2012
Da, inceteaza la data pentru care a fost incheiat contractul de munca chiar daca sunteti in concediu de maternitate sau CCC.
Art. 49 din codul muncii republicat

(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
In caz ca la data respectiva sunteti in concediu de maternitate plata a concediului medical se va face de casa teritoriala de sanatate
ART. 93 din normele de aplicare a OUG 158 DIN 2005
(1) Drepturile la concedii si indemnizatii care s-au nascut anterior situatiei de incetare a activitatii angajatorului sau inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat contractul individual de munca se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
(2) In vederea preluarii in plata din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate a drepturilor care s-au nascut anterior situatiilor prevazute la alin. (1), angajatorii sau, dupa caz, persoanele interesate depun urmatoarele acte la casele de asigurari de sanatate:
;;;;;;
c) actul legal prin care s-a dispus incetarea raportului de munca, cu indicarea temeiului legal;
d) actele medicale si alte acte prevazute de lege pentru acordarea drepturilor;
e) in cazul expirarii termenului pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, se mai depune si copia de pe contractul individual de munca, cu viza inspectoratului teritorial de munca,
dupa caz;
;;;;;;
;;;;;;

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024