ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In situatia detasarii mele, unitatea la care ma detasez in afara de cererea pe care a facut-o pentru a solicita detasarea mea, imi incheie contract de munca sau cum se procedeaza? Parerile sunt impartite. Pana acum s-a procedat in felul urmator: a ramas contractul de munca la angajatorul unde persoana era angajata pe perioada determinata, noul angajator dadea o decizie de detasare si in baza ei se facea decizia de salarizare care se transmitea si la unitatea unde persoana era titular de post pentru a fi operata in revisal.
In cazul meu: m-am detasat la o alta unitate, ce documente imi incheie unitatea de la care m-am detasat si ce documente unitatea la care m-am detasat si cine opereaza in Revisal?
Multumesc mult.

Adaugata in: Contract de munca
Mirela Nina
 User  Mirela Nina
a intrebat la 13 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2012
Lucrurile nu s-au schimbat. Nu vi se incheie un nou contract de munca in cazul detasarii. Activitatea dvs se desfasoara in baza deciziei de detasare intocmita de angajator, iar aceasta decizie se opereaza in Revisal si se transmite catre ITM anterior inceperii perioadei de detasare. Contractul dvs de munca se suspenda pe toata durata ei, iar drepturile salariale vi se vor plati de catre angajatorul la care sunteti detasata sau de catre angajatorul dvs, depinde care sunt mai avantajoase.

Codul muncii republicat:

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
d) pe durata detasarii;


Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Radu Anton George Andreescu Marius Ion Gratiela Petrescu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024