ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Contract de munca muncitor necalificat sudor sau lacatus


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este corect sa se incheie contract de munca individual in care la incadrare sa se scrie Muncitor necalificat sudor (721208) sau Muncitor necalificat lacatus (721407), utilizand COR de muncitor calificat? Este permis ca in REVISAL sa se faca inregistrarea sub aceasta forma?
In momentul in care se incheie un contract de munca pentru un muncitor calificat este necesar si prezentarea diplomei de calificare?
La un contract de munca pentru muncitor necalificat este necesar sa se prezinte o diploma de studii de exemplu 8 clase, 10 clase etc.?

Adaugata in: Contract de munca
Elena Baban
 User  Elena Baban
a intrebat la 19 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Elena Baban la 25 Feb. 2014
Nu operati cu alte date in contract fata de ce introduceti in REVISAL In REVISAL se introduc datele din contractul de munca si cele referitoare la ocupatie, COR, etc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Baban
 User Elena Baban
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Feb. 2014
Din ceea ce imi scrieti, inteleg ca in Revisal se introduce codul meserie si imi apare denumirea ocupatiei asa cum este prevazut in actul normativ si atat.
Contractul de munca se face de catre angajator care poate redenumi ocupatia in functie de nevoile sale aplicand COR-ul inregistrat in Revisal. In acest caz cine are obligatia de a verifica inregistrarea din Revisal cu dosarul de personal, adica cu Contract individual de Munca, Fisa postului si existenta diplomei care sa ateste calificarea conform COR.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Baban
 User Elena Baban
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Feb. 2014
Multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Feb. 2014
Denumirile corecte sunt:

721208 Sudor
721407 Lacatus constructii metalice si navale

Strict tehnic vorbind, in Revisal nu puteti introduce sau edita denumirile ocupatiilor asa cum sunt ele incluse conform COR. Sunt stabilite prin act normativ si nu deschise redenumirii de catre angajator.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2014
Nu, nu este permis sa folositi o alta denumire decat cea din COR si nici adapatarea ei dupa bunul plac. Ambele pozitii sunt de muncitor calificat deci in niciun caz nu le puteti trece ca pozitii necalificate.

Diploma de studii este necesara pentru absolut orice contract de munca incheiat, fara exceptie. Pentru fiecare pozitie are o cerinta minima de studii, care trebuie sa fie dovedita prin diploma corespunzatoare.

Se poate face incadrarea persoanei necalificate pe o pozitie calificata cu conditia de a fi inscrisa la un curs de calificare astfel incat sa otbina certificatul cerut de postul respectiv, prin standardul ocupational. In lipsa calificarii corespunzatoare, contractul de munca va intra in nulitate asa cum prevede legea pentru ca nu sunt indeplinite conditiile legale de incheiere a lui. Nulitatea poate fi acoperita si ulterior prin prezentarea documentelor sau indeplinirea conditiilor necesare.

Art. 57 - Codul muncii republicat.
(1) Nerespectarea oricareia dintre conditiile legale necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulitatii contractului individual de munca produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de munca poate fi acoperita prin indeplinirea ulterioara a conditiilor impuse de lege.
(4) In situatia in care o clauza este afectata de nulitate, intrucat stabileste drepturi sau obligatii pentru salariati, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de munca aplicabile, aceasta este inlocuita de drept cu dispozitiile legale sau conventionale aplicabile, salariatul avand dreptul la despagubiri.
(5) Persoana care a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzator modului de indeplinire a atributiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor.
(7) Daca partile nu se inteleg, nulitatea se pronunta de catre instanta judecatoreasca.

Alte intrebari despre Contract de munca