ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca. Ore de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma numesc Rusu Cristina si am mai discutat cu privire la contractul meu de munca. Ei bine, am luat decizia sa discut cu patroanele firmei la care lucrez si sa vad ce putem face in legatura cu contractul meu de munca si cu orele din programul de munca. Stiti ce mi-au spus? Ca eu am contractul de munca legal si ca pentru celelate 4 ore pe care le lucrez este nevoie sa stau peste program. La intrebarea mea daca e legal sa ma tina zilnic cele 8 ore in loc de 4 ore cat am in contract, mi-a spus ca da. Ei bine nu stiu cat de legal este dar eu am o intrebare: daca eu nu vreau sa stau cele 4 ore in plus poate sa ma concedieze sau sa nu-mi plateasca salarul pentru ca sunt angajata doar de o luna si o saptamana?

Adaugata in: Contract de munca
Cristina-ioana Rusu
 User  Cristina-ioana Rusu
a intrebat la 05 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012

Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
.........
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Doamnele nu v-au raspuns corect, pentru ca la un contract de munca cu timp partial, fie el si de 2 ore sau chiar 4, munca suplimentara este interzisa, cu exceptia cazurilor de forta majora, insemnand calamitati, accidente etc. Ceea ce inseamna ca desfasurarea activitatii peste program nu este corecta in cazul de fata.

Nu va poate concedia niciun angajator pe motivul neefectuarii muncii suplimentare, aceastea se desfasoara numai cu acordul salariatului, exceptie facand cazurile de forta majora sau care presupun prevenirea unor accidente de munca. In alte situatii, angajatorul nu poate forta efectuarea muncii suplimentare, contrar vointei salariatului. La fel si in cazul salariului, nu are dreptul angajatorul sa va retina salariul ca urmare a neefectuarii orelor suplimentare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024