ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Eu am o problema mai complicata. Sotul meu a lucrat pana de curand la SPAS (Serviciul Public de Asistenta Sociala), departament ce apartine de primarie. Din luna decembrie 2012 a fost detasat sa lucreze la Spitalul Judetean. Tot atunci a facut o cerere prin care sa urmeze un curs de specializare platit de Ministerul Sanatatii. Problema este ca Ministerul nu plateste cursul pentru cei care nu sunt angajatii Spitalului. Tot din aceeasi cauza, spitalul nu ii poate deconta nimic: transport, cazare, diurna.
Intrebarea este, cum poate el sa devina angajatul spitalului, respectand procedura care dureaza cel mai putin ca timp, deoarece cursul a inceput deja si nu vrea sa-l piarda.
Se poate face angajarea lui la spital pe perioada nedereminata si fara acordul ministerului?
Eeste suficient numai acordul Consiliului local?

Va multumesc anticipat!


Adaugata in: Contract de munca
Daniela Manea
 User  Daniela Manea
a intrebat la 05 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mar. 2013
El nu este salariatul spitalului intr-adevar, ci al SPAS, la spital fiind doar detasat de SPAS si desfasurand activitate in baza acestui statut. Raportul de munca incheiat cu Asistenta Sociala nu a incetat odata cu detasarea, ci doar a fost suspendat asa cum prevede Codul muncii republicat.

Pentru a deveni salariatul Spitalului este necesara intr-adevar incheierea unui contract de munca intre sotul dvs si Spital. Dar acest lucru presupune ca postul respectiv sa poata fi ocupat de sotul dvs si sa existe un post vacant pe care sa poata fi incadrat, In sistemul de stat angajarea insa este problematica in prezent. Este necesar un concurs si posturile s-ar putea sa fie blocate. Insa daca incheie contract de munca cu spitalul nu se mai pune problema detasarii, deja se va vorbi de cumul de functii si i se vor acorda toate drepturile ce decurg de aici.

Cursurile ar trebui platite de angajatorul care a dispus detasarea, daca angajatorul la care este detasat nu se va ocupa de acest lucru.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024