ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract fara numar de registru - legal ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am primit ieri contractul meu care a ramas la angajator imediat dupa semnare intrucat "trebuie duse toate exemplarele la itm pt o stampila, semnatura..."... am constatat urmatoarele:

1. Nu a exista nicio stampila/semnatura, niciun nr de registru trecut de itm..ci, acest numar de registru s-a trecut in fata mea atunci de catre angajator cu un pix pe contract astfel: 1 (pentru ca ar fi fost primul contract de munca inregistrat la itm) si 16.11.2012 (data la care am inceput serviciul)... asa se procedeaza..? Nu se mai da un unr de registru al fiecarui angajat in parte ? Mi s-a spus: "firma a primit un cod si acela este valabil pt toti angajatii firmei"..asa este...?

2. Prima pagina a contractului (fiind 4 toate) mi-a fost schimbata si nu mai figura aceeasi data la care am semnat contractul..in loc de 14, am gasit 16.. ce fac acum din moment ce nu am cum demonstra ca am semnat la 14 nu 16..?

3. La semnare nu am stiut ca perioada legala de concediu este de 21 zile lucratoare si am semnat desi scria 15 zile lucratoare...nu este legala clauza, nu?
Ce am de facut in fiecare din aceste situatii? Multumesc..! Apreciez raspunsul!


Adaugata in: Contract de munca
Ngs Ngs
 User  Ngs Ngs
a intrebat la 07 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2012
1. Nu se mai trece de ceva vreme stampila ITM pe contract, ele nu se mai inregistreaza fizic la ITM, ci numai prin programul Revisal. Numarul trecut pe contract este numar intern, dat de angajator. Este in regula acest lucru, numarul este dat de angajator in registrul intern. Da, asa este. Dupa transmiterea Revisal, firma primeste un cod unic de inregistrare la ITM, care reprezinta dovada inregistrarii registrului.

2. Ar fi trebuit sa primiti un contract pe loc, la semnare. Faptul ca nu ati primit atunci nu este ok. Discutati cu angajatorul, modificarea datei dupa ce ati semnat intr-adevar nu este ok.

3. Perioada de concediu anual este de minim 20 de zile lucratoare, acordata proportional cu timpul efectiv lucrat. Depinde si pe ce perioada este incheiat acel contract (nedeterminata sau determinata - pentru cate luni). Daca aveti un contract pe perioada determinata mai mica de 12 luni atunci concediul a fost calculat proportional cu durata contractului dvs. Daca insa aveti un CIM cu durata nedeterminata sau determinata de 12 luni atunci CO ar trebui sa fie de minim 20 de zile lucratoare, conform Codului muncii republicat.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024