ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Contract incadrare jumatate norma la cumul


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Actual sunt profesor titular (deci cu norma intreaga pe perioada nedeterminata) si doresc sa particip la un concurs pentru inca 1/2 norma informatician in aceeasi unitate (pentru care as fi platit la cumul).

As dori sa stiu cum trebuie sa se incheie noul contract de munca.

Din cate stiu eu,
daca este vorba de 1/2 norma informatician atunci este vorba de 4 ore/zi.
Programul ca informatician nu trebuie sa se suprapuna cu programul ca profesor. Ca si suma se calculeaza exact 1/2 din incadrarea cu norma intreaga la care se aplica eventualele sporuri. Suma finala se cumuleaza cu brutul functiei de profesor.

Care este durata contractului de munca pentru care voi fi platit?
Intreb deoarece mi s-a spus ca este ori de 11 luni, ori 10 luni, facandu-se referire la faptul ca nu se poate depasi media unui numar de ore pe 4 sau 6 sau 10 luni.

Din cate stiu eu, in cazul unui cumul de functii, nu exista o limitare a duratei timpului de munca, iar interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate putandu-se depasi durata maxima prevazuta de lege.

Acest lucru, daca este corect, nu stiu sa-l justific.

In acest sens as dori un raspuns clar, pe care sa-l pot prezenta astfel incat sa nu mai existe dubii, bazat pe articolul de lege corespunzator.
Va multumesc anticipat

Adaugata in: Contract de munca
Gavrila Feldiorean
 User  Gavrila Feldiorean
a intrebat la 25 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gavrila Feldiorean la 25 Apr. 2014
Nu se anuleaza niciun articol din Codul muncii cat timp nu exista o lege care sa vizeze exact acest lucru, asa cum a fost legea 40/2011. Codul muncii este lege organiza , ceea ce inseamna ca restul actelor normative vor tine cont de aceasta.

Abordarea angajatorului este insa gresita pentru norma de lucru se refera la un contract si nu la cumulul de functii in cadrul unitatii, prin contracte diferite.

Probabil ca angajatorul incearca sa faca uz de o prevedere iesita din vogoare, si anume cumularea functiilor prin plata unui spor de 50%, pe acelasi contract, insa prevederea nu mai este valabilia ea fiind inclusa in CCMUN, contract expirat in 2011 si neprelungit.

Acel articol vizeaza relatia angajat angajator pentru un singur contract, nu pentru cumulul de functii. Poate intreba la ITM si va vedea ca este abordarea gresita. Sau puteti cere dvs un raspuns scris al inspectorilor ITM pe care sa il inmanati angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gavrila Feldiorean
 User Gavrila Feldiorean
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2014
Tocmai mi-au respins cererea de participare la concurs. Motivul: Condițiile de ?ncadrare nu corespund legii 53/2003, art. 114, alin. 2.

Stiu ca in legea 284/2010 este articolul 18(4) care anuleaza 114(1) din legea 53/2003.

Cum pot sa le demonstrez, exact pe articole ca au gresit?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Apr. 2014
Corectie: se va considera contractul incheiat cu norma intreaga, in loc de perioada nedeterminata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Apr. 2014
Pentru contractul de munca incheiat cu norma partiala exista cateva prevederi speciale care ar trebui sa apara in contract, in absenta carora se va considera contractul ca fiind incheiat pe perioada nedeterminata.

Art. 105 - Codul muncii republicat
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2014
Contractul se incheie ca orice alt contract de munca, difera doar cateva elemente. Norma este de 4 ore, intr-adevar, daca vi s-a spus ca este contract cu jumatate de norma.

Salariul nu este obligatoriu sa fie jumatate din cel de profesor, ci va fi de jumatate din salariul pentru un angajat cu norma intreaga pe functia de informatican. Calculul se face in raport cu angajatul comparabil, adica cu persoana incadrata pe aceeasi functie cu norma intreaga.

Nu se stabileste un singur salariu pentru doua functii, nu stiu la ce va referiti cand spuneti suma finala. Dar pentru fiecare functie veti primi salariul specificat in contractul de munca incheiat pentru ea.

Interdictia referitoare la norma de lucru se refera la un contract de munca, nu la cumul. Pentru fiecare contract nu se poate depasi acea norma. In lege nu exista aceasta restrictie asa cum o redati dvs.

Nu va pot spune eu pe ce perioada se incheie acest contract, pentru ca nu detin aceasta informatie. Numai angajatorul va poate propune o perioada, fie ea determinata sau nedeterminata, pentru acest contract de munca. Nu este o problema expusa in lege ca sa va pot da eu un raspuns cert.


Alte intrebari despre Contract de munca