ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contractde munca part-time suplimentar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sunt angajata cu un contract de munca de 8 ore. As dori sa ma angajez part-time pe o alta functie . Intrebarea mea este dacapot face acest lucru tinand cont ca ma aflu in concediu medical pana in luna septembrie 2014? Pot face aceasta munca part-time faraca indemnizatia de concediu sa se suspende?

Mihaela Dragu
 User  Mihaela Dragu
a intrebat la 15 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2014
Legislatia aplicabila prevede ca atunci cand Concediu (sau medical) inseamna exact asta, pierderea temporara a capacitatii de a desfasura activitate. Totodata, legislatia aplicabila prevede ca acolo unde exista mai multe contracte incheiate, cu mai multi angajatori, concediul va fi platit de amandoi in baza certificatului medical prezentat ambilor. Concediul medical este suspendare de drept a contractului individual de munca al salariatului, in acelasi timp.

Daca sunteti in concediu medical si in acelasi timp lucrati, atunci se considera ca acel concediu nu este acordat pe drept, fiind astfel apta sa lucrati din punct de vedere fizic.

Mai mult, Casa de sanatate poate efectua un control al concediului medical, dvs fiind obligata sa fiti acasa intr-un anumit interval orar prevazut de normele de aplicare a OUG 158/2005.

Art. 81 -
(7) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi ?n incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua numai ?n intervalul orar 8,00 - 11,00, 12:00 - 17:00, 18:00 - 20:00, prilej cu care se va ?ncheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei şi de asigurat, conform modelului prevăzut ?n anexa nr. 5.
(8) Procesul-verbal prevăzut la alin. (7) poate fi contestat ?n termen de 30 de zile de la data comunicării, la sediul plătitorului de indemnizaţii, acesta av?nd obligaţia de a răspunde ?n maximum 30 de zile de la data ?nregistrării contestaţiei.

Daca doriti sa reveniti in activitate corect ar fi sa solicitati medicului dvs sa va modifice certificatul medical astfel incat sa incetati medicalul mai devreme.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024