ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contracte de munca de 8 ore ţn paralel


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt functionar public cu normă intreaga de 8 ore. Mă pot angaja cu contract de munca, cu norma intreaga de 8 ore la alt angajator, privat nu de stat, al carui obiect de activitate nu este incompatibil cu cel al actualului angajator? Angajatorul viitor privat nu are obiecţii in ce priveşte timpul meu de lucru, programul, in ideea că doreste indeplinirea sarcinilor de serviciu in totalitate indiferent de programul in care imi gestionez cele 8 ore de lucru.  Multumesc, acest site este mană cerească pentu noi!

Liliana Suciu
 User  Liliana Suciu
a intrebat la 25 Iul. 2013
Nouati privind Regulamentul Intern.TOP 3 Modele de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Nouati privind Regulamentul Intern.TOP 3 Modele de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Suciu
 User Liliana Suciu
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iul. 2013
multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2013
Da, puteti face acest lucru. Interdictiile in privinta cumulului pentru functioanrul public sunt stabilite de legea 161/2003, astfel:

Art. 94

(1) Calitatea de func┼úionar public este incompatibil─â cu orice alt─â func┼úie public─â dec?t cea ?n care a fost numit, precum ┼či cu func┼úiile de demnitate public─â.
(2) Func┼úionarii publici nu pot de┼úine alte func┼úii ┼či nu pot desf─â┼čura alte activit─â┼úi, remunerate sau neremunerate, dup─â cum urmeaz─â:
a) ?n cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) ?n cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului ?n care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, ?n condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) ?n cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori ?n alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) ?n calitate de membru al unui grup de interes economic.
(2^1) Nu se afl─â ?n situa┼úie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2) lit. a) ┼či c), func┼úionarul public care:
a) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condi┼úiile legii, s─â reprezinte interesele statului ?n leg─âtur─â cu activit─â┼úile desf─â┼čurate de operatorii economici cu capital ori patrimoniu integral sau majoritar de stat, ?n condi┼úiile rezultate din actele normative ?n vigoare;
b) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să participe ?n calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice ?n cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite ?n temeiul actelor normative ?n vigoare;
c) exercită un mandat de reprezentare, pe baza desemnării de către o autoritate sau instituţie publică, ?n condiţiile expres prevăzute de actele normative ?n vigoare.
(2^2) Nu se afl─â ?n situa┼úie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2), func┼úionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finan┼úat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum ┼či din ?mprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excep┼úia func┼úionarilor publici care exercit─â atribu┼úii ca auditor sau atribu┼úii de control asupra activit─â┼úii derulate ?n cadrul acesteia ┼či a func┼úionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desf─â┼čurat─â ?n cadrul respectivei echipe genereaz─â o situa┼úie de conflict de interese cu func┼úia public─â pe care o ocup─â.
(3) Func┼úionarii publici care, ?n exercitarea func┼úiei publice, au desf─â┼čurat activit─â┼úi de monitorizare ┼či control cu privire la societ─â┼úi comerciale sau alte unit─â┼úi cu scop lucrativ de natura celor prev─âzute la alin. (2) lit. c) nu pot s─â-┼či desf─â┼čoare activitatea ┼či nu pot acorda consultant─â de specialitate la aceste societ─â┼úi timp de 3 ani dup─â ie┼čirea din corpul func┼úionarilor publici.
(4) Func┼úionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane ?n ceea ce prive┼čte efectuarea unor acte ?n leg─âtur─â cu func┼úia public─â pe care o exercit─â.
(5) ?n situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), la ?ncheierea mandatului demnitarului, funcţionarul public este re?ncadrat ?n funcţia publică deţinută sau ?ntr-o funcţie similară.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2023