ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contracte de munca de 8 ore în paralel


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt functionar public cu normă intreaga de 8 ore. Mă pot angaja cu contract de munca, cu norma intreaga de 8 ore la alt angajator, privat nu de stat, al carui obiect de activitate nu este incompatibil cu cel al actualului angajator? Angajatorul viitor privat nu are obiecţii in ce priveşte timpul meu de lucru, programul, in ideea că doreste indeplinirea sarcinilor de serviciu in totalitate indiferent de programul in care imi gestionez cele 8 ore de lucru.  Multumesc, acest site este mană cerească pentu noi!

Liliana Suciu
 User  Liliana Suciu
a intrebat la 25 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Suciu
 User Liliana Suciu
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iul. 2013
multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2013
Da, puteti face acest lucru. Interdictiile in privinta cumulului pentru functioanrul public sunt stabilite de legea 161/2003, astfel:

Art. 94

(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică dec?t cea ?n care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) ?n cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) ?n cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului ?n care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, ?n condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) ?n cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori ?n alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) ?n calitate de membru al unui grup de interes economic.
(2^1) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2) lit. a) şi c), funcţionarul public care:
a) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să reprezinte interesele statului ?n legătură cu activităţile desfăşurate de operatorii economici cu capital ori patrimoniu integral sau majoritar de stat, ?n condiţiile rezultate din actele normative ?n vigoare;
b) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să participe ?n calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice ?n cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite ?n temeiul actelor normative ?n vigoare;
c) exercită un mandat de reprezentare, pe baza desemnării de către o autoritate sau instituţie publică, ?n condiţiile expres prevăzute de actele normative ?n vigoare.
(2^2) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din ?mprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate ?n cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată ?n cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă.
(3) Funcţionarii publici care, ?n exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultantă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici.
(4) Funcţionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane ?n ceea ce priveşte efectuarea unor acte ?n legătură cu funcţia publică pe care o exercită.
(5) ?n situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), la ?ncheierea mandatului demnitarului, funcţionarul public este re?ncadrat ?n funcţia publică deţinută sau ?ntr-o funcţie similară.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024