ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Corectie CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avem un cadru didactic care a fost angajat la PCO. In 22.06.2013 i-a incetat contractul de drept. Doamna este pensionara si doreste sa i se elibereze o adeverinta din Revisal pentru recalcularea pensiei (asa i s-a spus de la Casa de Pensii). Problema este ca in momentul in care am scos raportul pe salariat, am observat ca salariul nu corespunde (este mult mai mare). Va rog sa-mi spuneti cum pot sa fac modificarea salariulului, care sa fie real. Am incercat sa intru pe contracte - incetare dar nu pot decat sa vizualizez, fara a face vreo modificare.

Mai am o intrebare referitor la salariul minim, care incepand cu data de 1.07.2013 este 800 lei. Ce salariu se trece in Revisal la un ingrijitor scoala cu salariul minim si o vechime de 5%?

Va multumesc mult!

Adaugata in: Contract de munca
Doina Canta
 User  Doina Canta
a intrebat la 08 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2013
Pentru pensie are nevoie doar de stagiul de cotizare incepand cu data de 01.01.2011 La recalcularea pensiei se iau veniturile salariale pentru care s-a u platit contrinbutiile individuale la asigurarile sociale si se regasesc in declartatiile individuale.
Adeverinbta de stagiu va cuprinde informatii pe fiecare luna privind nr de zile lucrate, fara plata , concediu medical , conditiile de munca si venitul brut pentru care este asigurata , cel realizat , nu cel trecut in CIM si implicit in REVISAL
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iul. 2013
Daca este deja incetat contractul de munca nu puteti efectua modificari asupra lui si nici corectii. Ar trebui operata anularea incetarii mai intati, si apoi corectata informatia in cauza.

Insa daca persoana in cauza are inca activ acel contract atunci puteti opera o corectie asupra erorii sesizare, astfel incat salariul sa corespunda cu cel din contractul de munca. In ambele situatii care este recomandat sa transmiteti si o adresa catre ITM si sa le explicati ce eroare ati sesizat, apoi sa le trimitieti si Revisal corectat. Motivul este acela de a evita ca in evidenta lor sa apara doua Revisal din care unul sa aiba date eronate si sa fiti sanctionata considerandu-se ca le-ati lasat asa in mod deliberat. Au fost astfel de situatii, de aceea a luat nastere si aceasta recomandare.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024